Vasile Hrițac a demisionat din funcția de președinte al C.S. CFR Simeria

Vasile Hrițac – președinte C.S. CFR Simeria:

“Am muncit mult într-o frumoasă echipă care mi-a fost a doua “familie”. Proiectul “SĂ CREȘTEM COPIII ÎN MOD SĂNĂTOS PRIN SPORT” a fost o prioritate pentru toți cei implicați. Mai sunt multe de făcut, dar  am decis să mă opresc AICI.

Demisionez din funcția de președinte al Clubului Sportiv CFR Simeria.

Am parcurs un drum presărat cu multe greutăți, cu multe provocări, un drum care a cerut multe sacrificii pentru a realiza ceva frumos și durabil pentru copii și juniori.

Am avut alături de mine familia și am fost susținut în mod constant de Emil-Ioan RÎSTEIU – un primar foarte devotat pentru dezvoltarea sportului, am avut cel mai bun Consiliu de Administrație, am avut alături de mine cel mai bun vicepreședinte pe Adelin ROTARIU, am avut antrenori și angajați foarte buni și devotați proiectului, am avut alături Consiliul Local din perioada 2016-2020, am avut părinți și sportivi minunați care au înțeles că se poate realiza  și cu buget mic (comparativ cu alte cluburi sportive), lucruri frumoase și poți obține rezultate bune dacă ai un proiect bun, dacă ești bine organizat și dacă “regula este mai presus de orice persoană din cadrul clubului”.

Am jucat fotbal, am fost arbitru la Liga a-II-a, am fost observator F.R.F. și A.J.F. Hunedoara, am fost președinte al Comisiei Juridice din cadrul A.J.F. Hunedoara, am fost 12 ani membru în Consiliul de Administrație, 7 ani vicepreședinte și din iulie 2016 președinte al CS CFR Simeria. În calitate de membru în Consiliul de Administrație și vicepreședinte al clubului, mulți ani mi-am desfășurat activitatea ca voluntar fără a încasa venituri de la club.

Sunt absolvent de studii universitare, licențiat în științe juridice, specialitatea drept și absolvent al cursului postuniversitar “Managementul activităților sportive”. Spun toate acestea deoarece la nivelul unui club sportiv ai foarte multe provocări și este nevoie de experiență și o bună pregătire pentru a lua deciziile cele mai bune și a depune proiecte necesare finanțării și bunei desfășurări a activității clubului.

Vor rămâne ca amintiri de referință din activitatea clubului parteneriatul cu Udinese Academy și victoria din 29.02.2016 de la Udine, când am învins cu scorul de 3-2 pe Udinese Calcio, trofeul internațional câștigat în Elveția “TIA AIGLE 2019” și cupa FAIR-PLAY, numărul mare de jucători dați la selecționatele de fotbal ale județului Hunedoara, 4 juniori convocați de F.R.F. la loturile naționale de juniori ale României, 5 jucători transferați la cluburi sportive cu posibilități de pregătire pentru marea performanță.

Rămâne ca filă de istorie pentru club, activitățile dedicate sărbătoririi celor 110 ani de sport în Simeria, unde am lansat cartea “ISTORIE ȘI TRADIȚIE”, am lansat CARTEA DE ONOARE a clubului, am lansat imnul oficial al clubului, am “luptat” ca la eveniment să fie prezenți reprezentanții echipei FC CFR 1907 Cluj, înaintașii lor oferind sprijin la înființarea Asociației Sportive din Simeria.

Rămân cu amintirile frumoase unde în semn de respect și prețuire pentru munca depusă și rezultatele obținute am avut ca oaspeți pe Paolo Poggi și Massimiliano Ferigno-Udinese Academy, pe președintele Federației Române de Fotbal, pe directorul sportiv al Federației Române de Fotbal, pe șeful departamentului de scouting al Federației Române de Fotbal, pe antrenorul actual al echipei naționale de fotbal U21 Adrian Mutu, pe Miodrag Belodedici și Jean Vlădoiu, pe Ciprian Paraschiv președintele Politehnicii Iași, pe reprezentanții FC CFR 1907 CLUJ, pe Silviu Bogdan și Florinel Luță reprezentanții CS Universitatea Craiova, alți reprezentanți ai federațiilor naționale de sport, reprezentantul C.O.R., reprezentații asociațiilor județene de sport, reprezentanții cluburilor și asociaților sportive din județul Hunedoara și din județele învecinate.

Rămân performanțele de excepție din perioada 2018 – 2020 când la nivel de copii și juniori am dominat competițiile organizate de A.J.F. Hunedoara și A.J.H. Hunedoara, am fost gazda a 2 turnee de zonă organizate de F.R.F. la Simeria, gazda selecției pentru constituirea lotului selecționatei juniorilor născuți în anul 2004, am fost gazda acțiunii “F.R.F. Mobil” în luna septembrie 2020.

Rezultatele de excepție obținute la secția de karate la competițiile internaționale de la Maribor – Slovenia, Dublin – Irlanda, Oriol – Rusia, cele de campioni și vicecampioni ai României, dar și cele de la competițiile regulate organizate de FRAM – Departamentul EUR&KA.

Mai sunt acele frumoase amintiri când în fiecare an pregăteam grupul de colindători care vesteau prin glas cristalin de copii, Nașterea lui Isus.

Acum pot spune că sunt și regrete că nu am putut realiza mai mult așa cum mi-aș fi dorit eu și echipa din care am făcut parte și spun asta deoarece recunosc că într-un volum mare de activități apar și greșeli. Pentru toate înconvenientele aduse oricărei persoane îmi cer scuze.

Am muncit cu multă pasiune și dăruire, cu bună credință, cheltuind fiecare leu în mod eficient. Nu există nici un document al instituțiilor cu drept de control care au controlat clubul, care să fi constatat, consemnat că la club sunt cheltuieli nejustificate sau că ar exista vreun prejudiciu. Pentru toate jignirile, pentru toate calomniile și acuzațiile gratuite la adresa mea și a clubului, aștept sentințele instanțelor de judecată ca răspuns la plângerile depuse de mine.

Lipsa de respect față de toți cei de la club, minciunile unora, acuzațiile pe care nu le-au probat niciodată, hărțuirea morală la care am fost supus, au adus multe prejudicii materiale și de imagine clubului.

Pentru toate realizările prezentate și multe altele mulțumesc familiei care mi-a fost mereu alături, mulțumesc OMULUI și PRIMARULUI Emil-Ioan RÎSTEIU, vicepreședintelui clubului Adelin ROTARIU, tututor antrenorilor și angaților clubului, Consiliului de Administrație cu care am conlucrat, Consiliului Local din perioada 2016-2020, părinților, sportivilor, sponsorilor, oficialilor F.R.F., A.J.F. Hunedoara, F.R.A.M. Departamentul EUR&KA, A.J.H. Hunedoara, tuturor cluburilor și asociaților cu care am interacționat în activitatea depusă la C.S. CFR Simeria.

Am încredere în antrenorii clubului, în angajații clubului că vor fi în măsură să facă față vitregiei vremurilor în care trăim și vor aduce satisfacție pe chipul copiilor și în familiile din care provin.

Doresc mult succes noului Consiliu de Administrație și noii conduceri a Clubului Sportiv CFR Simeria.

Cu mult respect,

Vasile HRIȚAC