Vasile Hrițac a demisionat din funcția de președinte al C.S. CFR Simeria

Vasile Hrițac – președinte C.S. CFR Simeria:

“Am muncit mult într-o frumoasă echipă care mi-a fost a doua “familie”. Proiectul “SĂ CREȘTEM COPIII ÎN MOD SĂNĂTOS PRIN SPORT” a fost o prioritate pentru toți cei implicați. Mai sunt multe de făcut, dar  am decis să mă opresc AICI.

Demisionez din funcția de președinte al Clubului Sportiv CFR Simeria.

Am parcurs un drum presărat cu multe greutăți, cu multe provocări, un drum care a cerut multe sacrificii pentru a realiza ceva frumos și durabil pentru copii și juniori.

Am avut alături de mine familia și am fost susținut în mod constant de Emil-Ioan RÎSTEIU – un primar foarte devotat pentru dezvoltarea sportului, am avut cel mai bun Consiliu de Administrație, am avut alături de mine cel mai bun vicepreședinte pe Adelin ROTARIU, am avut antrenori și angajați foarte buni și devotați proiectului, am avut alături Consiliul Local din perioada 2016-2020, am avut părinți și sportivi minunați care au înțeles că se poate realiza  și cu buget mic (comparativ cu alte cluburi sportive), lucruri frumoase și poți obține rezultate bune dacă ai un proiect bun, dacă ești bine organizat și dacă “regula este mai presus de orice persoană din cadrul clubului”.

Am jucat fotbal, am fost arbitru la Liga a-II-a, am fost observator F.R.F. și A.J.F. Hunedoara, am fost președinte al Comisiei Juridice din cadrul A.J.F. Hunedoara, am fost 12 ani membru în Consiliul de Administrație, 7 ani vicepreședinte și din iulie 2016 președinte al CS CFR Simeria. În calitate de membru în Consiliul de Administrație și vicepreședinte al clubului, mulți ani mi-am desfășurat activitatea ca voluntar fără a încasa venituri de la club.

Sunt absolvent de studii universitare, licențiat în științe juridice, specialitatea drept și absolvent al cursului postuniversitar “Managementul activităților sportive”. Spun toate acestea deoarece la nivelul unui club sportiv ai foarte multe provocări și este nevoie de experiență și o bună pregătire pentru a lua deciziile cele mai bune și a depune proiecte necesare finanțării și bunei desfășurări a activității clubului.

Vor rămâne ca amintiri de referință din activitatea clubului parteneriatul cu Udinese Academy și victoria din 29.02.2016 de la Udine, când am învins cu scorul de 3-2 pe Udinese Calcio, trofeul internațional câștigat în Elveția “TIA AIGLE 2019” și cupa FAIR-PLAY, numărul mare de jucători dați la selecționatele de fotbal ale județului Hunedoara, 4 juniori convocați de F.R.F. la loturile naționale de juniori ale României, 5 jucători transferați la cluburi sportive cu posibilități de pregătire pentru marea performanță.

Rămâne ca filă de istorie pentru club, activitățile dedicate sărbătoririi celor 110 ani de sport în Simeria, unde am lansat cartea “ISTORIE ȘI TRADIȚIE”, am lansat CARTEA DE ONOARE a clubului, am lansat imnul oficial al clubului, am “luptat” ca la eveniment să fie prezenți reprezentanții echipei FC CFR 1907 Cluj, înaintașii lor oferind sprijin la înființarea Asociației Sportive din Simeria.

Rămân cu amintirile frumoase unde în semn de respect și prețuire pentru munca depusă și rezultatele obținute am avut ca oaspeți pe Paolo Poggi și Massimiliano Ferigno-Udinese Academy, pe președintele Federației Române de Fotbal, pe directorul sportiv al Federației Române de Fotbal, pe șeful departamentului de scouting al Federației Române de Fotbal, pe antrenorul actual al echipei naționale de fotbal U21 Adrian Mutu, pe Miodrag Belodedici și Jean Vlădoiu, pe Ciprian Paraschiv președintele Politehnicii Iași, pe reprezentanții FC CFR 1907 CLUJ, pe Silviu Bogdan și Florinel Luță reprezentanții CS Universitatea Craiova, alți reprezentanți ai federațiilor naționale de sport, reprezentantul C.O.R., reprezentații asociațiilor județene de sport, reprezentanții cluburilor și asociaților sportive din județul Hunedoara și din județele învecinate.

Rămân performanțele de excepție din perioada 2018 – 2020 când la nivel de copii și juniori am dominat competițiile organizate de A.J.F. Hunedoara și A.J.H. Hunedoara, am fost gazda a 2 turnee de zonă organizate de F.R.F. la Simeria, gazda selecției pentru constituirea lotului selecționatei juniorilor născuți în anul 2004, am fost gazda acțiunii “F.R.F. Mobil” în luna septembrie 2020.

Rezultatele de excepție obținute la secția de karate la competițiile internaționale de la Maribor – Slovenia, Dublin – Irlanda, Oriol – Rusia, cele de campioni și vicecampioni ai României, dar și cele de la competițiile regulate organizate de FRAM – Departamentul EUR&KA.

Mai sunt acele frumoase amintiri când în fiecare an pregăteam grupul de colindători care vesteau prin glas cristalin de copii, Nașterea lui Isus.

Acum pot spune că sunt și regrete că nu am putut realiza mai mult așa cum mi-aș fi dorit eu și echipa din care am făcut parte și spun asta deoarece recunosc că într-un volum mare de activități apar și greșeli. Pentru toate înconvenientele aduse oricărei persoane îmi cer scuze.

Am muncit cu multă pasiune și dăruire, cu bună credință, cheltuind fiecare leu în mod eficient. Nu există nici un document al instituțiilor cu drept de control care au controlat clubul, care să fi constatat, consemnat că la club sunt cheltuieli nejustificate sau că ar exista vreun prejudiciu. Pentru toate jignirile, pentru toate calomniile și acuzațiile gratuite la adresa mea și a clubului, aștept sentințele instanțelor de judecată ca răspuns la plângerile depuse de mine.

Lipsa de respect față de toți cei de la club, minciunile unora, acuzațiile pe care nu le-au probat niciodată, hărțuirea morală la care am fost supus, au adus multe prejudicii materiale și de imagine clubului.

Pentru toate realizările prezentate și multe altele mulțumesc familiei care mi-a fost mereu alături, mulțumesc OMULUI și PRIMARULUI Emil-Ioan RÎSTEIU, vicepreședintelui clubului Adelin ROTARIU, tututor antrenorilor și angaților clubului, Consiliului de Administrație cu care am conlucrat, Consiliului Local din perioada 2016-2020, părinților, sportivilor, sponsorilor, oficialilor F.R.F., A.J.F. Hunedoara, F.R.A.M. Departamentul EUR&KA, A.J.H. Hunedoara, tuturor cluburilor și asociaților cu care am interacționat în activitatea depusă la C.S. CFR Simeria.

Am încredere în antrenorii clubului, în angajații clubului că vor fi în măsură să facă față vitregiei vremurilor în care trăim și vor aduce satisfacție pe chipul copiilor și în familiile din care provin.

Doresc mult succes noului Consiliu de Administrație și noii conduceri a Clubului Sportiv CFR Simeria.

Cu mult respect,

Vasile HRIȚAC

COMUNICAT – 02.04.2021

⚽Consiliul de Administrație al C.S. CFR Simeria în ședința din 31.03.2021 împreună cu conducerea clubului, cu antrenorii de la toate secțiile și grupele sportive au stabilit următoarele :

•dezvoltarea activității clubului la nivel de copii și juniori la toate disciplinele și grupele sportive;

•închirierea unei săli de sport cu toate dotările pentru antrenamente specifice secției karate și kickboxing;

•în campionatul 2021 -2022 clubul se va înscrie în competițiile organizate de FRF și AJF Hunedoara cu echipe de copii și juniori;

•clubul v-a sigura prezența la competiții, turnee de pregătire și jocuri amicale pentru toții copii și juniorii cu activitate în cadrul clubului;

•clubul v-a fi preocupat pentru a forma și înscrie în competiții o echipă de seniori din campionatul 2022-2023.

⚽⚽C.S. CFR Simeria face înscrieri pentru echipă de fotbal fete.Înscrierile pot fi trimise pe adresa de email cscfrsimeria@yahoo.com sau la telefon 0740 210 291 antrenor Florin Danciu.După ieșirea din carantină a orașului Simeria antrenamentele se vor efectua la baza sportivă a clubului din orașul Simeria strada Victoriei Nr. 20 A cu respectarea Protocolului Medical impus de ordinul comun MS și MTS.

⚽⚽⚽C.S. CFR Simeria angajează 2 antrenori de fotbal

•un antrenor fotbal licența A – UEFA;

•un antrenor fotbal licența B – UEFA.

C.V.-urile se pot trimite până la date de 15.04.2021 pe adresa de email cscfrsimeria@yahoo.com sau la sediul bazei sporive din orașul Simeria strada Victoriei Nr. 20A .Relații suplimentare se pot solicita pe adreasa de email cscfrsimeria@yahoo.com sau la telefon 0745 394 695

Karate | Cupa Stelele Aninei – 03.10.2020

Un număr de 4 sportivi de la CS CFR Simeria, însoțiți de Sensei Ion Hrițcu, au participat la Cupa Steltele Aninei în 03 octombrie 2020.

Competiția s-a desfășurat la Anina (jud. Caraș Severin) respectându-se toate normele în vigoare privind combaterea și răspândirea COVID19.

Rezultate individuale obținute de sportivii de la C.S. CFR Simeria:

 • Vesa Ionuț – cel mai bun sportiv al competiției
 • Vasile Adrian – locul I
 • Breazu Delia – locul II
 • Solda Caitlin – locul III

Felicitări sportivilor și lui Sensei Ion Hrițcu.

C.S. CFR Simeria bilanț august 2019 – august 2020

Clubul Sportiv CFR Simeria vă prezintă bilanțul activităților desfășurate și a rezultatelor obținute în perioada august 2019 – august 2020.

Luna august a fiecărui an, pentru familia clubului nostru aducea multă frenezie, multă dorință de a debuta în competițiile organizate de Federație Română de Fotbal, Federația Română de Arte Marțiale – Departamentul EUR&KA, Federația Română de Handbal, Asociațiile Județene de Fotbal și de Handbal. Este dorința fiecărui sportiv, antrenor de a intra în competiție și a arăta părinților, suporterilor, că orele de antrenament, stagiile de pregătire l-au adus pe sportiv la nivelul de a fi cel mai bun în competițiile la care participă.

Din păcate startul pentru anul competițional 2020 – 2021 se amână, datorită măsurile impuse la nivel național în starea de alertă, în care ne aflăm, stare de alertă care prin legislația care o reglementează a impus elaborarea și respectarea protocoalelor medicale pentru fiecare bază sportivă pe care clubul o are în administrare s-au bază sportivă primită în folosință de la alți administratori.

Clubul Sportiv CFR Simeria a pus pe primul loc siguranța și sănătatea sportivilor, angaților clubului, părinților/bunicilor și tuturor celor care doresc să folosească baza sportivă respectând protocolul medical impus prin legislație în starea de alertă.

În fiecare an, în luna august, veneam în fața dumneavoastră la Zilele Orașului Simeria și prezentam un rezumat al rezultatelor obținute în decursul unui an competițional.

În acest an vă prezentăm rezumatul rezultatelor obținute la nivel de club în urma eforturilor depuse de sportivi, antrenori, părinți/bunici, autorități locale, sponsori și oficiali ai clubului din zona administrativă.

Anul competițional 2019-2020 a fost total diferit de ceilalți ani prin apariția noului coronavirus (COVID-19) din cauza căruia foarte multe activități au avut de suferit.

Ca rezultate ale Clubului Sportiv CFR Simeria prezentăm:

 • suntem singurul club din județul Hunedoara care ne-am calificat în play-off-ul campionatului 2019-2020 la toate competițiile organizate de A.J.F. Hunedoara și la care am participat (U15, U13 și U11);
 • suntem singurul club din județul Hunedoara care pentru al doilea an consecutiv am obținut calificarea cu echipa U15 (n. 2005) în LIGA ELITELOR, competiție organizată de F.R.F., fiind repartizați în seria 11 cu echipe din județul Hunedoara și județul Timiș;
 • suntem singurul club din județul Hunedoara care pentru al doilea an consecutiv, în activitatea de clasificarea a academiilor de copii și juniori ne-am clasat pe locul 1;
 • echipele de juniori U19 și U17 prezente în competițiile campionului național de juniori republicani, competiții organizate de F.R.F., au făcut parte din seria 9, clasându-se pe locul 6 respectiv 3;
 • un număr de 5 sportivi (Cicalău Devis, Dobrescu Paul Valentin, Simedru Gabriel, Medrea Bogdan George și Macovei Dragoș Gabriel ) au făcut parte din selecționata județului Hunedoara (n. 2006) pentru alcătuirea selecționatei de fotbal din zona de S-V a țării pentru Turneul Speranțelor, competiție organizată de F.R.F.;
 • jucătorul Eric Moisă (n. 2005) a fost convocat la stagiul de pregătire al lotului național al României U15, în perioada 29 februarie – 07 martie 2020, la CNF Buftea;
 • regal baschetbalisctic pentru juniori la CUPA DE IARNĂ din 07 decembrie 2019, unde au participat 3 cluburi, 185 sportivi și 17 oficiali, competiție organizată de la Sala de Sport a Școlii Generale “Sigismund Toduță”;
 • joc amical la Sibiu al echipei de baschet (gr. 2005-2006) cu CSS Sibiu, sportivii noștri câștingând cu 95-85;
 • Cupa CFR Simeria la tenis de masă categoria A, cu participarea a peste 180 sportivi din toată țară, competiție organizată cu sprijinul AmaTur la Sala de Sport a Școlii Generale “Sigismund Toduță”, în perioada 28-29 septembrie 2019;
 • am participat cu echipa de handbal junioare IV la CUPA STRAJA – Lupeni, în data de 02 noiembrie 2019;
 • ne-am înscris la handbal în competiția organizată de A.J.H. Hunedoara, Campionatul Județean de Handbal junioare IV, participând la etapa de la Sala de Sport din Comuna Ilia, în data de 01 decembrie 2019;
 • am organizata Crosul Toamnei 2019, în data de 16 noiembrie 2019, în Parcul Dendrologic din Simeria, unde au participat copii cu vârste cuprins între 9 și 14 ani;
 • Sportivii de la secția karate au participat la:
  • CUPA KARATEKA TULGHEȘ – în data de 05 octombrie 2019, un număr de 6 sportivi (Flavius Herci, Alina Săran, Luoana Mateiu, Teodora Toșcuță, Antonio Gheață și Eric Horvath), au obținut 10 medalii din care 3 locul I, 2 locul II și 5 locul III;
  • OPEN NOVI SADI SERBIA – în data de 06 octombrie 2019, un număr de 4 sportivi (Delia Breazu, Ionuț Vesa, Caitlin Solda și Paul Todea), au obținut 6 medalii din care 2 locul I, 3 locul II și una locul III;
  • CUPA MOȘNIȚA NOUĂ – în data de 12 octombrie 2019, un număr de 10 sportivi (Ionuț Vesa, Florena Șamu, Alexandra Leș, Nicolae Ungureanu, David Todea, Antonio Gheață, Mario Bertoi, Caitlin Solda, Radu Vintilescu și Robert Zsigmond), au obținut 9 medalii din care 2 locul I, 3 locul II și 4 locul III;
  • CUPA DANISAN ZALĂU – în data de 20 octombrie 2019, un număr de 6 sportivi, clasându-se pe locul III în intrecerea înter-cluburi – Paul Todea și Ionuț Vesa remarcându-se prin câștigarea tuturor probelor din competiție;
  • CUPA SHO-DAN TIMIȘOARA, în data de 16 noiembrie 2019, un număr de 8 sportivi (Eric Horvath, David Todea, Florena Șamu, Antonio Gheață, Caitlin Solda, Radu Vintilescu, Nicolae Ungureanu și Alina Săran), au obținut 7 medalii din care una locul I, 2 locul II și 4 locul III;
  • CUPA ROMÂNIEI, în data de 23 noiembrie 2019, un număr de 5 sportivi (Ionuț Vesa, Alexandra Leș, Delia Breazu, Paul Todea și Adrian Vasile), au obținut 6 medalii din care una locul I, una locul II și 4 locul III;
  • Examen de centură și premierea sportivilor anului 2019, activitatea desfășurată în 09 februarie 2020, cu participarea a 48 de sportivi – locul I – Ionuț Vesa, locul II – Delia Breazu, locul III – Paul Todea, locul IV – Caitlin Solda, locul V – David Todea.

Din luna martie 2020, toată activitatea clubului s-a schimbat ca urmare a instituirii de către Guvernul României a stării de urgență și apoi a stării de alertă, clubul nostru respectând prevederile legale pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus – COVID 19.

Clubul Sportiv CFR Simeria a fost:

 • singurul club din județ și printre puținele din țară care nu a întrerupt antrenamente “mutându-le” în mediul online, pe perioada 11 martie – 25 mai 2020;
 • clubul care în 11 martie 2020 avea în pregătire 422 de sportivi la 6 discipline sportive (fotbal, baschet, handbal, kickboxing, atletism și karate);
 • singurul club din județ care în fiecare weekend (sâmbăta), la ședințele de pregătire online, din 04 aprilie – 23 mai 2020 a avut ca invitați medici sportivi, nutriționiști, kinetoterapeuți, preparatorii fizici de la loturile naționale de fotbal ale României, psiholog sportiv, mari glorii ale fotbalului românesc care au intrat în dialog cu sportivii, părinții și oficialii clubului;
 • singurul club din județ și printre puținele din țară care respectând legislația, pe baza protocolului medical a “mutat” din 25 mai 2020 toate antrenamentele la bazele sportive ale clubului și ale Școlii Generale “Sigismund Toduță”;
 • singurul club din zona de S-V a țării și printre puținele din țară care cu antrenori calificați pregătește candidați pentru instituțiile de învățământ ale MAI și MApN;
 • implicat în extinderea sălii de gimnastică, forță și fitness de la 180 mp la 289 mp, pe lângă lucrările de amenajare fiind achiziționate cele mai performante echipamente și aparate pentru pregătirea sportivilor;
 • interesat pentru creșterea numărului de ore alocate pregătirii sportivilor la sala de gimnastică, forță și fitness a clubului sub îndrumarea antrenorilor calificați;
 • interesat de a pune la dispoziția sportivilor o bază sportivă omologată de F.R.F. și întreținută în foarte bune condiții pentru antrenamente și competiții;
 • implicat și a susținut ca un antrenor să urmeze cursurile de preparator fizic, costurile fiind suportate de club pentru cursurile de Centru Român de Studii Sportiv-Educaționale;
 • implicat și a susținut ca patru antrenori de la secția de fotbal să urmeze cursurile Centrului Român de Studii Sportiv-Educaționale pe o durată de 2 ani, costurile fiind suportate de club;
 • verificat de către F.R.F. – departamentul competiții în vederea omologării bazei sportive, obținând omologarea pentru organizarea de competiții inclusiv LIGA a 3-a de fotbal;
 • singurul club care și-a ținut lunar ședințele Consiliului de Administrație în sala de ședințe sau în mediul online, în sistem videoconferință, pe perioada stării de urgență;
 • singurul club care trimestrial și anual a întocmit rapoarte de activitatea și le-a prezentat în ședințele Consiliului Local al orașului Simeria;
 • singurul club în care președintele și vicepreședintele clubului, trimestrial au fost prezenți la ședințele Consiliului Local pentru a răspunde întrebărilor adresate de consilierii locali;

La ora actuală, toate grupele de copii și juniori, de la cele 6 secții sportive sunt pregătiți pentru a intra în competiții.

Ne-am înscris la competițiile organizate de F.R.F. – campionatul național de juniori republicani U19 (n. 2002-2003) și U17 (n. 2004-2005). Pentru prima dată după 1990, clubul nostru are înscrise în competițiile organizate de A.J.F. Hunedoara câte două echipe la juniori U15, U13, U11, o echipă la turneul Gh. Ola, o echipa la turneul Gh. Ene și patru echipe (n. 2012-2015) în INTERLIGA DE IARNĂ.

Ceea ce am prezentat este un rezumat din volumul mare al activităților desfășurate la nivel de club în perioada august 2019 – august 2020.

Cunosc în detaliu fiecare efort depus de fiecare membru al “familiei” C.S. CFR Simeria și pentru tot ce am făcut ca activitatea clubului să se desfășoare în condiții foarte bune vreau să mulțumesc sportivilor și părinților, care au înțeles și respectat cerințele de pregătire prin proiectul “SĂ CREȘTEM COPIII ÎN MOD SĂNĂTOS PRIN SPORT”, mulțumesc celor care ne-au susținut domnului primar Emil-Ioan Rîsteiu, Primăriei Orașului Simeria, sponsorilor și nu în ultimul rând vicepreședintelui clubului Adelin Rotariu, antrenorilor Dan Ardelean, Gabriel Dărăban, Dorin Costea, Florin Danciu, Constantin Vișan, Radu Pleian, Emil Vîrtan, Ștefan Deak, Bogdan Pădurariu, Laurențiu Popescu, Lucian Popescu, Gabriel Gavriș, Ion Hrițcu, regretatului Dorin Vesa, Claudia Stănuț, Mirela Handrachi-Ștef, Alexandru Pihodi, Mihai Hegedus, Gabriela Diaconu, Alina Matei, Ion Mătăsaru, voluntarilor Mihai Pistol, Adrian Vasile, Ionuț Răducanu, Mia Floroiu, Vlad Costea, membrilor Consiliului de Administrație Adina Barbărasă, Monica Anucuța, Nicoleta Sohorca, Corneliu Cazan, Mircea Nădăștean, Adrian Mladin, colegilor din zona administrativă Adrian Costea, Bogdan Buta, Maria Mariș și Petrică Ionaș.

Aprecierile pe care le-am primit din partea reprezentanților federațiilor naționale de sport, a unor glorii ale sportului românesc, ne obligă să fim și mai motivați pentru binele copiilor și juniorilor de la clubul nostru.

Suntem pregătiți pentru a face față provocărilor anului competițional 2020 – 2021 și ne dorim în primul rând creșterea numărului de sportivi care să participe la antrenamentele și competițiile la care clubul este înscris, cu respectarea R.O.I. al C.S. CFR Simeria.

Cu stimă,

PREȘEDINTE – Vasile Hrițac

CS CFR Simeria locul 1 în județul Hunedoara în clasamentul întocmit de F.R.F. – clasificarea academiilor de copii și juniori 2020

Începând cu anul 2019, Federație Română de Fotbal a demarat procesul de clasificare a academiilor de copii și juniori, clasificare care are rolul de a scoate în evidență infrastructura de pregătire a cluburilor, staff-ul tehnic, și rezultatele competiționale în proiectul fiecărui club.

Cele 7 domenii și ponderea lor la total (100%), unde fiecare academie poate obține maximum 100 de puncte:

 1. STRATEGIE ȘI FILOZOFIE 10,6 %
 2. ECHIPE ȘI JUCĂTORI 12,1%
 3. STAFF TEHNIC 19,4%
 4. STAFF SUPORT   6,8%
 5. ANTRENAMENTE ȘI MECIURI   9,7%
 6. INFRASTRUCTURĂ ȘI FACILITĂȚI 20,8%
 7. REZULTATE 20,6%

Despre clasificarea academiilor

Pentru Federația Română de Fotbal, dezvoltarea fotbalului la nivel de copii și juniori prin îmbunătățirea activității academiilor și creșterea standardului competițiilor reprezintă un obiectiv strategic. Investirea în centre de copii și juniori oferă oportunitatea ideală pentru descoperirea tinerelor talent care, integrate în sistemul competițional adecvat, contribuie direct la dezvoltarea fenomenului fotbalistic și oferă rezultatele sportive ale echipelor naționale pe care le doresc toți românii.

Clasificarea introdusă în fotbalul juvenil românesc se bazează pe criterii clare, evaluate pe o scară de la 1 la 4, și va duce atât la dezvoltarea pepinierelor fotbalistice, conferindu-le acestora reputația necesară pentru noi surse de finanțare, cât și la lărgirea bazinului de selecție în cadrul comunităților, fixând premisele performanței pe termen lung.

Mulțumim domnului primar Emil Ioan Rîșteiu, Primăriei orașului Simeria, Consiliului Local al orașului Simeria, sponsorilor, părinților, sportivilor, staff-ului tehnic și staff-ului administrativ al clubului, care prin susținere, seriozitate și muncă au făcut posibil ca C.S. CFR Simeria pentru al doilea an consecutiv să fie evaluat ca cel mai bun club cu activitate de copii și juniori din județul Hunedoara.