Tradiţia fotbalului simerian

Ca urmare a răspândirii jocului cu balonul rotund în marile oraşe ale Banatului, Crişanei şi Transilvaniei, acesta începe să fie tot mai mult îndrăgite de locuitorii din Simeria, mai ales după ce, în anul 1907, la Cluj lua fiinţă o echipă de fotbal la Atelierele Căilor Ferate, cu care feroviarii din Simeria aveau strânse legături profesionale.
Dat fiind faptul că, în Colonia muncitorească Simeria, se înfiinţase un cor şi o fanfară, o asociaţie de lectură, precum şi o asociaţie a tineretului, se resimţea necesitatea înfiinţării unei asociaţii sportive, care să asigure dezvoltarea fizică a tineretului, prin practicarea organizată a sportului. Astfel, la data de 28 mai 1909, a luat fiinţă „Asociaţia sportivă PVSE (Piski Vasutas Sport Egylet – Asociaţia Sportivă Feroviară din Simeria)”. Începutul a fost anevoios, deoarece asociaţiei îi lipsea baza materială; în plus, unii dintre localnici, chiar dintre oficialităţi, nu vedeau cu ochi buni acest demers. Predomina concepţia că jocul tinerilor cu balonul rotund era ceva neobişnuit şi ruşinos pentru acele timpuri. S-a primit, totuşi, ajutor de la conducerea unităţilor comerciale, documentele vremii menţionându-i pe: inginerul Mesko Ianos-şeful Atelierelor MAV, inginerul Szeitz Sandor-şeful Depoului de locomotive şi pe Balazs Arpad şi pe conducătorii firmelor de cale ferată.
Un articol datând din 15 august 1909 relatează că în ziua de duminică, 12 august acelaşi an, la Deva a avut loc meciul amical de fotbal între echipele DAK şi PVSE, cu care ocazie simerienii au aliniat următoarea formaţie: Pereny, Palatka, Telicsek, Horvath, Schett, Toth, Schobel, Bátsker, Rublitzky, Fried şi Kánya, iar formaţia deveană avea în componenţă pe Csek, Păcurar, Péter, Grünvald, Hobay, Lengyel, Müllner, Kroll, Kozma, Zudor şi Hoszu (ziarul „Hunyadvármegye”, nr.33/15 august 1909).
Anul 1910 are, pentru oraşul Simeria, semnificaţia unui al doilea început: cel al unei activităţi sportive organizate. Dintre disciplinele sportive care se practicau în localitate şi în împrejurimi, fotbalului i-a revenit onoarea de a lansa sportul într-o competiţie oficială. Începând cu sezonul 1910-1911, echipa de fotbal PVSE ia parte la campionatul Ligii de Nord din Ardeal, competiţie care a fost câştigată de echipa feroviară clujeană KVSC.
În anul 1911 s-au desfăşurat la Simeria şi un şir de meciuri amicale cu alte echipe, dintre care demne de a fi amintite sunt cele cu renumita echipă arădeană ATK (Aradi Tornaj Klub – Clubul de Gimnastică Arad), pe care echipa simeriană a învins-o categoric cu scorul de 7:1, precum şi cu echipa TKS (Temesvari Kinizsi Sport – Sportul Timişorean Chinezul), care a cedat în faţa feroviarilor simerieni cu scorul de 8:2. Publicul simerian a sprijinit cu  multă dragoste fotbalul, sperând ca în anul competiţional 1911-1912 feroviarii să se claseze pe un loc fruntaş în Liga de nord.
Ziarul „Hunyadvármegye”, nr.23/10 august 1913, îşi anunţă cititorii că în ziua de duminică, 3 august, la Simeria s-a ţinut o întrecere de fotbal dotată cu trofeul „Cea mai bună echipă de fotbal judeţeană”, întrecere la care au participat numai 5 echipe: Deva TK, Haţeg SE, Dobra tineret, SE, Ilia SE şi PVSE, deoarece Petroşani SK nu s-a prezentat. PVSE a jucat cu Haţeg şi a câştigat cu 11:0, obţinând astfel şi trofeul de primă echipă pe judeţ. Şi echipa de gimnastică a PVSE a participat, în ziua de 10 august 1913, la o întrecere de gen la Deva.
Aceeaşi publicaţie, în numărul său din 7 septembrie 1913, anunţă noua echipă de fotbal a simerienilor: Gîrbovan, Palatka, Telicsek, Csákány, Velicsek, Mohilla, Fejes, Major, Vitkovski, Kozma, Hegyesi.
În anul 1914 se înregistrează un regres evident al activităţii sportive la Simeria, cauzat de pregătirile Imperiului Austro-Ungar pentru intrarea în război. Doar o ştire lapidară, apărută în acelaşi ziar „Hunyadvármegye”, din data de 5 iulie 1914, aminteşte despre un meci de fotbal desfăşurat la Deva, între DTK şi PVSE, meci în urma căruia echipa simeriană a învins cu scorul de 4:0.
În perioada imediat următoare sfârşitului Primului Război Mondial, asociaţiile sportive din Transilvania, Banat şi Crişana, care practicau un fotbal superior echipelor din teritoriile româneşti de dincolo de Carpaţi, se aflau la un nivel sportiv mai ridicat şi îşi disputau întâietatea într-un campionat aparte. Astfel, conducerea mişcării fotbalistice a fost asigurată de către Federaţia Română din Ardeal şi Banat, creată la 13 octombrie 1919, având sediul la Cluj Napoca, şi de către Federaţia Cluburilor de Fotbal din Banat, înfiinţată la 8 septembrie 1920, având sediul la Arad. În plus, la 21 iunie 1921, s-a înfiinţat Federaţia Societăţilor Sportive din România (FSSR).
Anul 1919 este şi cel în care mişcarea sportivă din Simeria îşi schimbă numele din Piski Vasutas Sport Egylet (PVSE), în Asociaţia Sportivă CFR Simeria. Echipa de fotbal CFR Simeria a participat, în campionatul categoriei I din cadrul districtului de fotbal Arad, alături de echipele AMEFA, ATE, AAC şi Olimpic din Arad, alcătuind împreună o serie regională. În această perioadă, echipa de fotbal a simerienilor s-a înnoit, cu jucători din lotul de tineret: Velicsek Rudolf, Bogdan, Balazsi, Ghebrovschi, Matei, Cosma Victor, Tapoş, Mohilla, Meszaros, Ambruş Boldijar, Matli, Sztankoczi, Horvat Victor.
În vederea desfăşurării competiţiilor sportive în condiţii bune, noul comitet de conducere a hotărât mutarea terenului de fotbal într-o zonă centrală a oraşului. În scurt timp locul a fost găsit şi închiriat, terenul fiind situat în perimetrul delimitat de străzile Mihai Viteazul, Anton Pann şi Privighetorii.
Arena de fotbal, mărginită de zid din cărămidă pe laturile de nord şi de vest, de gardul bisericii pe latura sudică şi clădirea cinematografului spre est, avea lungimea de 100 m şi lăţimea de 60 m, fiind corespunzătoare pentru întâlniri oficiale şi nu era împrejmuită cu plasă de sârmă. Spectatorii vizionau meciurile de pe marginea terenului, iar pe una dintre laturile sale au fost montate bănci de lemn.
Antrenamentele aveau loc în zilele de marţi şi joi, fiind coordonate de Vitkovscky Antoniu, iar din 1920 de către Sebeşan Ştefan, care era şi arbitru de fotbal. Fiind salariat la Atelierele CFR Simeria a pregătit echipa până în anul 1939, când s-a transferat la Timişoara.
Şi după sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, publicaţia „Hunyadvármegye” continuă să informeze cititorii despre activitatea sportivă din judeţul Hunedoara. Lotul simerian folosit în acest campionat, mai precis în sezonul fotbalistic al anului 1919, a fost: Ghirbovan-portar, Palatka şi Mohilla-fundaşi, Csakany, Velicsek şi Sztankoczi-mijlocaşi, Ambruş, Boldiysar, Zsigmond Iosif, Cosma Victor şi Hegyeşi-înaintaşi, iar rezerve: Kirhoff, Matlii, Horvath Victor, Bogdan, Meszaroş, Balazsi, Ghebrovschi, Tapoş şi Velicsek rudolf, mulţi promovaţi din lotul de juniori.
Comitetul de conducere s-a preocupat şi de rezervele viitoare ale echipei şi, în această direcţie, au organizat meciuri de fotbal şi cu echipa de tineret. Astfel, duminică, 11 mai 1919, la Simeria s-a jucat meciul de fotbal între echipa de juniori CFR Simeria şi echipa Fotbal Club Călan, care s-a încheiat cu rezultatul de 6:2 în favoarea simerienilor.
Echipa feroviară era angrenată şi în campionatul regional „Liga de Nord”, în compania echipelor din Cluj-Napoca. Astfel, în urma meciului de fotbal desfăşurat la Cluj-Napoca cu echipa Clubul de Gimnastică Cluj, s-a înregistrat un scor de 5:1. în vara aceluiaşi an, în 10 august, devenii au asistat, pe terenul de la cetate, la întâlnirea dintre echipele Clubul de Gimnastică Deva şi CFR Simeria, soldat cu scorul de 2:2. Două săptămâni mai târziu, tot la Deva s-a desfăşurat meciul de fotbal între Clubul de Gimnastică Deva şi CFR Simeria, terminat cu scorul de 0:2 în favoarea ceferiştilor.
1920
4 aprilie 1920: Clubul de Gimnastică Deva – CFR Simeria: 2:1.
13 mai 1920: Clubul Muncitoresc de Educaţie Fizică Arad – CFR Simeria:  0:6.
21 august: CFR Simeria – Clubul Sportiv Sibiu: 5:3
19 septembrie: CFR Simeria – Clubul de Gimnastică Deva: 6:2. În deschidere, au jucat echipele CFR Simeria 2 şi Ilia, meci câştigat de simerieni cu scorul de 7:1.
26 septembrie: CFR Simeria – Clubul Atletic Cluj: 2:3
9 octombrie: CFR Simeria – Silinţa Arad: 1:0
La 8 septembrie 1920, s-a înfiinţat „Federaţia Cluburilor de Fotbal din Banat”, cu sediul la Arad, iar activitatea fotbalistică a fost dirijată mai mult spre această regiune. Echipa CFR Simeria, aparţinând Districtului Arad, a susţinut meciuri de categoria I în compania echipelor AMEFA, ATE, AAC şi Olimpia Arad. În acest sistem s-au desfăşurat 11 ediţii ale campionatului naţional: 1921-1932.
1921
Activitatea fotbalistică din 1921 nu ne este cunoscută, din lipsă de documente, singurele menţiuni în presa vremii fiind cele referitoare la componenţa echipei simeriene: Herczeg Carol, Palatko Lörincz, Ambruş Boldiysar, Matli Antoniu, Stankoczi, Horvath, Cozma Victor, Bogdan, Ghebrovschi, Matei, Balazsi şi Tapoş.
Nici asupra competiţiilor sportive desfăşurate în anul 1921 nu avem prea multe date, decât cele succinte, consemnate în ziarul judeţean, la rubrica de sport.
19 martie: CFR Simeria – Clubul Muncitoresc de Educaţie Fizică Deva: 2:1.
7 mai: meci între aceleaşi echipe, fără a se preciza scorul
9 iulie: CFR Simeria – Clubul de Gimnastică Târgu Mureş: 0:2
27 august: Echipa de juniori a evreilor din loc.Achduth – juniorii CFR Simeria: 1:1; CFR Simeria – Lupeni: 1:1
28 august: CFR Simeria – AMTE Arad: 4:1
La conducerea Asociaţiei CFR Simeria este ales un nou preşedinte, în persoana medicului Mişak Ştefan, de la Spitalul CFR Simeria.
Din lotul de juniori sunt promovaţi în prima formaţie mai mulţi jucători, astfel: Herczeg-portar, Palatko şi Kiss-fundaşi, Petrovici, Kreitz şi Tapoş-mijlocaşi, Petric vasile, Huniad, Zsigmond, Süközsd şi Pribil-atacanţi. Ca antrenor, a rămas în continuare Ştefan Sebeşan. Pe lângă echipa principală, mai exista una, secundă, iar echipa de juniori era o pepinieră a acestora. Antrenamentele celor trei echipe se desfăşurau cu regularitate: formaţiile A şi B în fiecare marţi şi joi, iar juniorii miercuri şi vineri.
1923
13 mai: CFR Simeria – Gloria CFR Arad: 1:3
7 iunie: Clubul Muncitoresc de Educaţie Fizică Deva –CFR Simeria: 2:2
18 iunie: CFR Simeria – SSE Sibiu: 1:0
5 august: CFR Simeria – Sport Club Vulcan: 1:2 (meci amical)
Având în vedere că resursele financiare ale clubului sportiv simerian erau din ce în ce mai reduse, comitetul de conducere a organizat, la data de 26 august, o petrecere sportivă în grădina restaurantului „Parc”, proprietatea lui Steiner Gaşpar şi pe arena sportivă, unde s-au desfăşurat jocuri distractiv-sportive ca: pescuit cu inele la raţe vii, tir-vănâtoare de cocoşi, tir cu arc american şi altele. Programul sportiv s-a încheiat cu meciul de fotbal între CFR Simeria şi Cercul Muncitoresc de Educaţie Fizică Deva, terminat cu rezultatul de 2:1. Această serbare a fost onorată şi de prezenţa dr.Petru Groza din Deva, mare iubitor al sportului.
16 septembrie: CFR Simeria – AMTE Arad: 0:0; în aceeaşi zi, la Hunedoara s-a desfăşurat un meci între echipele CFR Simeria 2 şi Ferro Sport Hunedoara, câştigat cu 1:0 de către hunedoreni.
7 octombrie: CFR Simeria – CAMP Petroşani: rezultat necunoscut
1924
Pentru redresarea balanţei financiare a asociaţiei sportive, conducerea acestuia a decis ca, începând cu anul 1924, să organizeze anual un „Bal mascat”. Cu timpul, aceste baluri au devenit tradiţionale, fiind foarte bine cotate în judeţ.
Primul bal a fost organizat în 4 martie 1924 şi s-a bucurat de un foarte mare succes. În acelaşi an, s-a schimbat şi conducerea clubului, ca preşedinte fiind ales Nicolae Tănase, notarul comunei Simeria.
Arhiva clubului sportiv simerian nu s-a păstrat, informaţiile consemnate aici fiind extrase din presa judeţeană, completate cu amintiri ale vechilor activişti şi iubitori ai sportului.
Simeria, 16 iunie: CFR Simeria – CFR Sighişoara: 6:0. A arbitrat Ştefan Sebeşan din Simeria.
Sibiu, 22 iunie: CFR Simeria – Internaţional Sibiu: 4:1
Simeria, 20 iulie: CFR Simeria – Clubul Muncitoresc de Educaţie Fizică Deva (DMTK): 4:0 (meci amical)
Petroşani, 3 august: KAMP Petroşani – CFR Simeria: 0:0 (meci amical)
Simeria, 7 septembrie: CFR Simeria – Asociaţia de Gimnastică Arad: 1.0
Simeria, 23 septembrie: CFR Simeria – Olimpia Arad: 2:1; în deschidere au jucat juniorii simerieni cu echipa Clubul Muncitoresc de Educaţie Fizică Deva, meci terminat tot cu scorul de 2:1.
În anul 1924, campioana regională a fost echipa ATE.
1925
5 aprilie: CFR Simeria – Jiul Lupeni: 2:1
14 mai: CFR Simeria – ILSA Timişoara: 4:2
7 iunie: CFR Simeria – CS Aviaţia Bucureşti: 4:2 (meci amical)
14 iunie: CFR Simeria – Voinţa-Victoria Arad
Simeria, 20 septembrie: CFR Simeria – Cercul Muncitoresc de Educaţie Fizică Deva: 1:0 (meci amical)
18 octombrie: CFR Simeria – Olimpia Arad: 1:3
În 28 februarie 1925, comitetul de conducere expune darea de seamă privind activitatea sportivă şi financiară pe anii 1923-1924, ocazie cu care se alege un nou comitet. Conducerea acestuia a fost: preşedinte a rămas tot Nicolae Tănase, vicepreşedinte Iuliu Oancea, secretar Hemer, casier Petrişani Koloman, Lengel Rudolf şi Dombi Petru. La secţia de fotbal au fost aleşi preşedinte Iuliu Oancea şi referent Sebeşan Ştefan. La secţia de tenis de câmp au fost aleşi: administrator Dizmatsek Ioan şi Svoracsek Iosif, iar ca econom Crişan Ioan. Au mai fost aleşi în comitet 10 membri şi 2 cenzori.
Prima preocupare a noului comitet a fost intervenţia făcută pe lângă Consiliul Judeţean de Reformă Agrară, în vederea repartizării unui teren necesar Clubului, mărindu-se astfel baza materială, putându-se renunţa şi la terenul închiriat de la Steiner, iar chiria plătită acestuia să fie repartizată în altă direcţie.
Tot în anul 1925, se înfiinţează Uniunea Cluburilor Sportive CFR din ţară, cu sediul în Bucureşti, care a organizat, la 26 aprilie 1925, adunarea generală a delegaţilor de la toate grupările ceferiste. Din partea sportivilor simerieni a participat Mihail Sibişan, care a prezentat mandatul de înscriere a Clubului CFR Simeria, solicitând, totdată, ca în conducerea acestei uniuni să fie ales şi un reprezentant al grupării simeriene, care are un număr foarte mare de membri.
1926
Simeria, 30 octombrie: CFR Simeria – Hakoah Cluj: 6:0
Arad, 28 noiembrie: Gloria CFR Arad – CFR Simeria: 3:1
Simeria, 5 decembrie: CFR Simeria – Clubul Atletic Arad: 4:0
În 1926, la echipa de fotbal a fost folosit următorul lot: Melek-portar, Demeter şi Balazsi-fundaşi, Schuster, Kreitz şi Tapoş-mijlocaşi, Ambruş Ludovic, Pozsgai, Szabo Silviu, Szabo Elemer şi Zdrenghea-înaintaşi.
Campioana regională a anului 1926 a fost vestita echipă AMEFA din Arad.
În acest an, s-a organizat din nou un Bal mascat costumat. La solicitarea jucătorului Petric Vasile, accidentat în luna noiembrie 1925, comitetul de conducere a aprobat acordarea unui ajutor financiar în sumă de 1425 lei, plătibili în trei rate, cu începere din 15 martie 1926.
În adunarea generală din 10 aprilie, se alege un nou comitet: preşedinte – Iuliu Oancea, vicepreşedinte Ilarie Sasu, secretar Diztmatsek Ioan, casier Liszka A., membri Dombi Petru şi Lengel Rudolf, administrator al secţiei de fotbal hemmer A., iar la secţia de tenis: administrator Zvoracsek, economist Miko Gavrilă, cenzori Lampe şi Marcs Victor. Au mai fost aleşi alţi 17 membri în comitet. O delegaţie a clubului, condusă de Ilarie Sasu, care era şi primarul localităţii, Diztmatsek Ioan şi Sebeşan Ştefan, s-a deplasat la Deva pentru a reînnoi cererea pentru un teren adecvat activităţilor sportive.
Noul comitet organizează în 27 iunie o serbare câmpenească, cu jocuri distractiv-sportive, venitul fiind destinat redresării situaţiei financiare a clubului sportiv.
Numeroasele probleme existente în cadrul asociaţiei sportive fac ca, la 29 august, adunarea generală să aleagă un nou comitet de conducere, format din: preşedinte Aurel Dima, vicepreşedinte Maross Eugen, secretar Csurös Ştefan, casieri Lengel Rudolf  şi Dombi Petru, administrator la secţia de fotbal Petric Vasile, administrator la secţia de tenis Diztmatsek Ioan şi Zvoracsek Iosif, la secţia de atletism Hugyecz Emeric, economist Miko Gavrilă. Au mai fost aleşi 17 membri în comitet.
Noul comitet dezbate, în şedinţa din 9 septembrie, situaţia financiară care era în scădere din cauza neîncasărilor cotizaţiilor restante. Se iau măsuri de încasare a cotizaţiilor la zi şi se fixează taxele de intrare la competiţiile de fotbal astfel: nemembri-30 lei, membri-20 lei, copii-5 lei. Se trimite o nouă delegaţie la Deva, compusă din notarul Pîrvu Emanuil şi vicepreşedintele Maross Eugen, pentru a interveni la forurile competente pentru ca terenul lui Holtzinger, supus exproprierii în 1927, să fie atribuit Clubului Sportiv CFR Simeria.
1927
În data de 6 martie, în şedinţa comitetului de conducere, se analizează activitatea sportivă pe anul 1926 şi situaţia financiară oarecum îmbunătăţită. Se constată şi rezultatul financiar bun înregistrat în urma organizării, în data de 19 februarie, a tradiţionalului Bal mascat costumat: încasări-33.249 lei, cheltuieli-17.549 lei, beneficiu realizat-15.700 lei.
Un alt punct pe ordinea de zi îl constituie problema terenului. S-a hotărât trimiterea la Bucureşti a doi delegaţi, pentru a interveni pe lângă Direcţia Casei Muncii CFR ca, din terenul obţinut de la Direcţia de Reformă Agrară pentru construcţii de locuinţă pentru ceferişti, să se cedeze terenul necesar unui stadion sportiv, loc potrivit fiind în preajma gării CFR.
La 20 noiembrie s-a ţinut adunarea generală a Asociaţiei Sportive CFR Simeria pe anul 1927. În darea de seamă s-a arătat evoluţia sportului simerian ca deschizător de drumuri în judeţul Hunedoara şi care, în ultimii ani, s-a diversificat prin afirmarea cu o puternică echipă de tenis de câmp. S-a discutat problema arenei de fotbal, ştiindu-se că expiră în acest an contractul, iar proprietarul nu mai vrea să prelungească acest contract, având alte planuri cu terenul respectiv. Comisia agrară judeţeană a repartizat un loc pentru un teren sportiv, dar care era necorespunzător, fiind foarte mic, chiar şi numai pentru fotbal. În urma insistenţelor şi solicitărilor depuse de asociaţie, s-a promis un loc pe lângă gara CFR, inaugurarea urmând a fi făcută în primăvara anului 1928.
La aceeaşi şedinţă, s-a ales noua conducere: Josan Alexandru-preşedinte, Maryai Alexandru-vicepreşedinte, Nuszbaum Ştefan-secretar, Lengel Rudolf şi Dombi Petru-casieri, Petric Vasile-conducătorul secţiei de fotbal, Dizmatsek Ioan-conducătorul secţiei de tenis, Mika Gavrilă-economist. Au mai fost aleşi în comitet 11 membri cu vot deliberativ.
Activitatea fotbalistică a anului 1927 o vom relata doar din datele pe care le-am obţinut din presa judeţeană. Astfel, la 27 martie, Simeria a fost gazda unui meci foarte important, CFR Simeria întâlnindu-se cu echipa Hakoah Cluj. Ultimele două clasate, în campionatul primei categorii, ştiindu-se că echipa învinsă va retrograda. Meciul a fost viu disputat, ambele formaţii luptând cu ardoare, dar în deplină sportivitate, pentru a-şi adjudeca victoria. Fluierul final al arbitrului Oravetz a pecetluit rezultatul 2:1. Astfel, echipa clujeană a retrogradat.
Din meciurile de campionat trebuie consemnat şi cel de la Arad, din 22 mai, între Gloria CFR Arad şi CFR Simeria, terminat cu scorul de 4:0.
Simeria, 21 august: CFR Simeria – Minerul Vulcan: 9:0
Campioană regională în acest an a fost echipa AMEFA din Arad.
Lotul folosit în cursul anului 1927 de CFR Simeria a fost: Malek, Herczek, Lucaci Traian, Sziebig Adolf, Peterfi, Schuster, Tapoş, Ambruş L., Szabo Adalbert, Pall, Szabo Silviu şi Vintilă Nicolae.
1928
Anul 1928 găseşte conducerea asociaţiei în febra rezolvării problemei terenului pentru un stadion sportiv. Astfel, în şedinţa din 9 ianuarie sunt desemnaţi 4 membri într-o comisie de constatare a faptului dacă terenul atribuit de Consiliul Judeţean de Reformă Agrară este corespunzător sau nu. Membri cărora li s-a încredinţat această sarcină au fost: Theesz Ioan, Lengel Rudolf, Petric Vasile şi Nuszbaum Ştefan. Se stabileşte data de 18 februarie pentru organizarea Balului mascat costumat.
Ziarul „Hunyadvármegye” din 25 februarie 1928, dedică acestui eveniment o pagină întreagă, apreciind importanţa acestuia şi informând cititorii că la acest bal au participat şi oaspeţi invitaţi din Deva, Orăştie, Călan, Hunedoara şi Cugir, în total 90 de persoane costumate. La ora 24, când, după tradiţie, au fost scoase măştile, s-a trecut la decernarea premiilor. Astfel: la femei, premiul I a fost atribuit, pentru masca „Amor”, tinerei Neuhold Hilda din Simeria şi tinerei Kirsch Gizela din Cugir, pentru masca „Schimmy”. La bărbaţi, premiul I a fost câştigat de cugereanul Dicu Romulus pentru costumaţia originală „Maimuţă”. La concursul de frumuseţe, premiul I a fost primit de Telegdi Rozalia (cazacă) şi premiul II de către Kirsch Gizela din Cugir. Cele mai multe cărţi poştale din concursul „Poşta lumii” l-a primit Papp Sara din Simeria. Sala a fost împodobită atât de grandios cum nu s-a mai văzut în întreg judeţul. Nu degeaba presa elogiază balul sportului din Simeria, drept cel mai atractiv, spectaculos şi reuşit bal al vremii din întreg judeţul.
Comitetul analizează, în şedinţa din 6 martie, rezultatele balului din 18 februarie, când încasările s-au ridicat la suma de 48.327 lei, cheltuielile au fost de 25.038 lei, rămânând un beneficiu de 23.289 lei, sumă cu mult mai mare decât anul trecut. Se aprobă completarea echipamentului de fotbal, precum şi achitarea cheltuielilor efectuate de Dizmatsek, responsabilul secţiei de tenis, efectuate cu ocazia concursurilor din 1927. În şedinţa din 28 martie, se aprobă prelungirea contractului de închiriere a terenului de fotbal cu încă un an şi se dispune plata chiriei anuale în sumă de 12.000 lei către proprietarii Steiner şi Ghidali. Se dezbate, de asemenea, cererea de demisie a lui Dizmatsek din funcţia de şef al secţiei de tenis. Câteva zile mai târziu, în 2 aprilie, se decide numirea la conducerea secţiei de tenis a lui Zvoracsek Iosif, care va fi ajutat de Zsigmond Iosif. Taxa de înscriere pe sezonul de tenis este stabilită la 400 lei.
În şedinţa din 7 mai se alege noua conducere a asociaţiei sportive: preşedinte-Josan Alexandru, vicepreşedinte-Marzai Alexandru, secretar-Nuszbaum Ştefan, conducătorul secţiei de fotbal-Petric Vasile, ajutat de Balaszi Francisc, conducătorul secţiei de tenis-Zvoracsek Iosif, ajutat de Zsigmond Iosif, conducătorul secţiei de ping-pong-Hugyecz Ladislau. Se mai aleg 11 membri în comitet, cu drept de vot.
Pentru mărirea fondului se organizează la 1 iulie o serbare câmpenească cu program sportiv în prima parte, serbare care a adus un beneficiu net de 11.006 lei.
În vederea îmbunătăţirii activităţii sportive, se alege un nou responsabil la secţia de tenis, Dombi Petru, iar noul secretar este ales Petric Vasile, secondat de Sabău Ştefan, iar ca economist Telegdi. Petric Vasile, în urma unui accident, se retrage în 1926 din activitatea sportivă şi se dedică cu totul activităţii de îndrumător şi antrenor de fotbal. După ce a fost ales în conducerea asociaţiei, se ocupă de echipa de tineret, făcând antrenamente cu regularitate înn zilele de miercuri şi vineri. S-au reînfiinţar echipele 1 şi 2 de juniori, precum şi echipele 1 şi 2 de pitici.
Meciuri disputate în 1928:
Orăştie, 18 martie: Reg.92 Infanterie Orăştie – CFR Simeria: 2:1 (meci amical)
Simeria, 25 martie: CFR Simeria – Reg.92 Infanterie Orăştie: 4:0 (meci amical)
Deva, 1 aprilie: CFR Simeria – Reg.4 Grăniceri 2 Deva: 6.0
Simeria, 6 mai: CFR Simeria – Voinţa Victoria Arad: 3:0
Arad, 26 august: Voinţa Victoria Arad – CFR Simeria: 1:3
7 octombrie: Jiul Lupeni – CFR Simeria: 2:1
Lotul simerian al anului 1928 a fost format din: Malek, Lucaci Traian, Sziebig Adolf, Peterfi, Zegrean, Schuster, Borbeli, Szabo Silviu, Pall, Szabo V.Adalbert, Pribill, Vintilă Nicolae, Balazsi, Ambruş L., Kreitz, Pozsgay, Popa Nicolae.
În anul 1928, la Depoul CFR se înfiinţează o echipă de fotbal care a susţinut mai multe întâlniri cu echipe similare ceferiste din alte localităţi. Această formaţie a activat în cadrul Asociaţiei Sportive CFR Simeria. Animatorii acestei echipe de mecanici au fost Orz Ioan şi Gheorghian Viorel. Din formaţie făceau parte: Răduţ, Ciutina, Gyenge Emeric, Vintilă Nicolae, Pribill Carol, Benkö, Heghedüs Ştefan, Gheorghian Viorel, Dehel, Locher şi Tokoş Alexandru. Echipa s-a menţinut până în anul 1935, când s-a desfiinţat.
1929
La şedinţa comitetului de conducere din 4 ianuarie, se hotărăşte organizarea la 2 februarie a Balului mascat costumat. La data de 11 martie se ţine adunarea generală, unde se prezintă darea de seamă privind activitatea sportivă pe anul 1928, precum şi situaţia financiară. Se alege şi noul comitet de conducere: preşedinte-Josan Alexandru, vicepreşedinte şi administrator-Sebeşan Ştefan, secretar-Adămuţ Remus, ajutat de Săbău Ştefan, casier-Dombi Petru, ajutat de Nechifor Vasile, administrator secţie fotbal-Petric Vasile, administrator secţie tenis-Dombi Petru, administrator secţie ping-pong-Hugyecz Ladislau. Se mai aleg 12 membri în comitet.
Meciuri disputate în 1929:
Arad, 17 martie: CFR Simeria – Tricolor Arad: 4:3
Simeria, 24 martie: CFR Simeria – Olimpia Arad: 4:0
Simeria, 7 aprilie: CFR Simeria – AAC Arad: 2:1
Simeria, 14 aprilie: CFR Simeria – Voinţa Arad: 3:0
Arad, 5 mai: Gloria CFR Arad – CFR Simeria: 7:0
Simeria, 23 iunie: CFR Simeria – Industria Sârmei Câmpia Turzii: 3:2 (meci amical)
Simeria, 20 octombrie: CFR Simeria – Gloria CFR Arad: 2:1
După această victorie, din cele 10 echipe care formau seria, CFR Simeria trece pe locul 3 cu 8 puncte, locul 2 este ocupat de AMTE Arad, tot cu 8 puncte, iar pe primul loc s-a situat echipa AAC din Arad, cu 12 puncte.
În anul 1929, campioană regională a fost echipa Gloria CFR Arad.
În toamna anului 1929, comitetul de conducere şi-a îndreptat atenţia asupra situaţiei financiare, ducând o campanie susţinută pentru creşterea numărului de membri, stabilindu-se ca membri activi să mai plătească o cotizaţie lunară de 25 lei, cu drept de participare gratuită atât la meciurile de campionat, cât şi la cele amicale. Membri aderenţi vor plăti o cotizaţie lunară de 10 lei, având la orice meci de fotbal bilete cu preţ redus. Comitetul a stabilit casieri care se vor ocupa cu problema încasării cotizaţiilor, astfel: Atelierul CFR Simeria-secţia III-Szaksva şi Thees I., secţia IV-Sziebig Adolf, secţia V-Adămuţ Remus şi Nechifor Vasile, Depoul de Locomotive-Gheorghian Viorel, Şcoala Profesională-Gherman Remus.
1930
Începând cu anul 1930, s-a trecut la o nouă organizare a fotbalului românesc, luând fiinţă federaţiile pe discipline sportive. La 16 februarie 1930, s-a creat „Federaţia Română de Fotbal Asociaţie” (FRFA), afiliată la FIFA începând cu anul următor, 1931. Noul organ conducător al fotbalului românesc procedează la reorganizarea desfăşurării sistemului competiţional, conform căreia pe teritoriul României s-au înfiinţat un număr de 5 ligi, care erau divizate în 37 districte, conduse de câte o comisie compusă din 5 membri.
Echipa CFR Simeria a fost repartizată în Liga de Vest, alături de alte 121 echipe, împărţite în 7 districte. În cadrul Ligii de Vest se practica jocul de fotbal cel mai avansat, din toate punctele de vedere. Echipa CFR Simeria a făcut parte din Districtul Valea Jiului, care cuprindea 11 grupări, şi al cărui preşedinte era inginerul Băltănoiu din Petroşani.
Principala preocupare a comitetului de conducere a fost, pentru acest început de an, obţinerea terenului pentru stadionul sportiv şi se decide a se interveni din nou pe lângă Casa Muncii CFR cu o nouă cerere, care să fie înmânată unui parlamentar. Contractul de închiriere a terenului existent se prelungeşte cu încă un an, chiria, în valoare de 14.000 lei fiind plătită celor doi proprietari Steiner şi Ghidali.
În 21 martie, are loc adunarea generală, ocazie cu care se descarcă de gestiune vechiul comitet şi se alege unul nou: preşedinte-Wachta Francisc, vicepreşedinte-Sebeşan Ştefan, secretar-Lucaci Traian, casier-Dombi Petru, controlor-Nechifor Vasile şi Lengel Rudolf, economist-Crişan Ioan, precum şi 10 membri cu drept de vot.
Meciuri disputate în 1930:
Petroşani, 23 martie: Jiul Petroşani – CFR Simeria: 7:0
Simeria, 21 iunie: CFR Simeria – S.Gorjan Târgu Jiu: 4:1
Vulcan, 20 iulie: CFR Simeria – Minerul Vulcan: 6:3
Petroşani, 3 august: Jiul Petroşani – CFR Simeria: 3:3 (meci amical)
Sibiu, 13 septembrie: NSE Sibiu – CFR Simeria: 3:3
Sibiu, 14 septembrie: Şoimii Sibiu – CFR Simeria: 7:5
Simeria, 19 octombrie: CFR Simeria – Jiul Petroşani: 2:6
Asociaţia Sportivă CFR Simeria a organizat, în ziua de 8 iulie, o serbare câmpenească în păduricea de la Bălăcuta, ocazie cu care s-a ales cu un beneficiu de 23.955 lei.
Începând cu campionatul de toamnă, CFR Simeria participă în Districtul Valea Jiului alături de grupări sportive din Orăştie, Hunedoara, Petroşani, Vulcan şi Târgu Jiu.
1931
În şedinţa din 9 ianuarie, comitetul de conducere decide alegerea unui nou secretar, în persoana lui Nuszbaum Ştefan, iar ca ajutor de casier pe Iuttner E. De asemenea, se stabileşte ca tradiţionalul Bal mascat costumat să se organizeze în data de 31 ianuarie. Acesta a adus asociaţiei un beneficiu de 15.006 lei.
Din lipsa documentelor, nu putem preciza rezultatele întâlnirilor sportive din cursul anului 1931, dar vom aminti câteva întâlniri ale echipei ceferiste, după fotografii şi relatări ale foştilor jucători.
Astfel, Simeria a fost gazda unui meci internaţional, disputat de CFR Simeria cu valoroasa echipă „Budai 11” din Budapesta, cu jucători de înaltă clasă, unii făcând parte chiar din echipa naţională a ţării vecine. Meciul a fost câştigat de oaspeţi, cu scorul de 5:1. Cele două echipe au fost formate din:
„Budai 11” Budapesta: Lantos, Kárpáti II, Hungler, Czumi, Polgár, Schuszter, Horváth, Sztancsik, Ember, Lika şi Tárnok.
CFR Simeria: Lucaci II, Mike, Hegedüs, Ambrus, Kreitz, (Babo), Mikola, Szabo V., Szabo III, Pal, Vintilă şi Pribill.
În acest an, campioana Ligii de Vest a fost echipa UDR din Reşiţa.
În vara acestui an, asociaţia organizează o serabre câmpenească, în urma căreia se obţine un câştig de 7087 lei. Totodată, se prelungeşte cu un an contractul de închiriere al terenului de fotbal, aprobându-se plata sumei de 10.000 lei proprietarilor. S-a întocmit şi înaintat un memoriu generalului Macri, directorul Casei Muncii CFR bucureşti pentru obţinerea locului necesar pentru amenajarea unui stadion sportiv.
1932
Şedinţa comitetului de conducere, din 5 ianuarie, are pe ordinea de zi rezolvarea problemei stadionului şi analiza situaţiei financiare. Deşi de ani de zile s-au făcut demersuri pentru obţinerea unui teren necesar pentru amenajarea stadionului, nu s-au obţinut decât promisiuni. Se stabileşte ca tradiţionalul Bal mascat costumat să se organizeze în 20 februarie, în urma acestuia încasându-se, ulterior, suma de 6337 lei. Se modifică şi cuantumul cotizaţiilor, astfel: membri ordinari 15 lei şi membri aderenţi 10 lei lunar. Taxa de intrare la meciurile de fotbal, pentru femei, s-a stabilit la 5 lei.
Pentru redresarea situaţiei financiare a asociaţiei, se primeşte un ajutor din partea muzicii Atelierelor CFR, sumă cu care se va achiziţiona un set complet de echipament pentru echipa A de fotbal.
Conform dispoziţiilor în vigoare la acea vreme, Asociaţia sportivă CFR Simeria devine persoană juridică.
Şedinţa din 3 martie a comitetului de conducere începe cu prezentarea adresei nr.41052/931, din partea Casei Muncii CFR Bucureşti, prin care se atribuie asociaţiei un teren oarecum corespunzător ca mărime, pentru amenajarea unui stadion sportiv propriu. Direcţia Economat CFR, Direcţia Comercială CFR Simeria au contribuit material cu cele necesare. Nivelarea locului, precum şi amenajarea unui teren de tenis s-a decis a se face prin muncă benevolă.
Terenul a fost brăzdat cu un tractor, proprietate a fostului primar Neagu Iuliu, iar nivelarea s-a făcut manual. De la Depoul CFR s-a adus zgură, pe o linie îngustă, cu vagoneţi împinişi manual. La amenajarea stadionului au participat atât tineri, cât şi vârstnici, inclusiv jucătorii de fotbal. Conducerea Atelierelor CFR, în frunte cu inspectorul Constantin Georgescu, în colaborare cu inginerul Viragh de la secţia de întreţinere a liniilor, au elaborat un plan pentru construirea unei tribune. Şi aceste lucrări au fost realizate tot prin muncă voluntară, scheletul fiind construit din şine reformă de cale ferată. Sudorii Rutean Simion, Resiga, Telnar, Moga şi alţii au executat întreaga sudură metalică. Astfel, simerienii au văzut, după multe zile de trudă, cum se conturează noul stadion. Cu mare greutate, contractul de închiriere pentru vechiul stadion s-a mai prelungit un an.
La 19 martie, se ţine adunarea generală, ocazie cu care este prezentată darea de seamă pe anul 1931, atât referitor la activitatea sportivă, cât şi la cea financiară. Se alege un nou comitet de conducere: preşedinte-ing. Tudor Popa, vicepreşedinte-Traian Fericeanu, secretar general-ing. Nicolae Păsculescu, secretar-Ştefan Săbău, casieri-Remus Adămuţ şi Simion Lascu, economist-Ioan Crişan, şi alţi 12 membri în comitet.
Noul comitet aduce un impuls activităţii sportive. Se pune accent pe diversificarea întregii activităţi cu noi discipline sportive, în care sens se organizează concursuri locale la atletism, tenis de câmp, ping-pong, lupte, fotbalul rămânând pe primul plan.
Se continuă executarea împrejmuirii la noul stadion sportiv. Avându-se în vedere că membri au făcut multe ore de muncă voluntară, comitetul a hotărât să se reducă cotizaţia lunară la numai 15 lei, iar tarifele de intrare la meciuri, începând cu 1 aprilie, se stabilesc la: nemembri-20 lei, membri-15 lei, elevi-10 lei, copii-5 lei, femeile având acces gratuit.
Jucătorul Carol Pribil a fost numit căpitan al echipei A.
În acest an, campioana Districtului Valea Jiului a fost câştigat de CFR Simeria, situată pe locul I, dar, în lipsa unui stadion sportiv, dreptul de promovare a fost cedat echipei care ocupa locul II, Jiul Petroşani.
Campioana Ligii de Vest, în sezonul fotbalistic 1931-1932, a fost echipa UDR Reşiţa.
Echipa CFR Simeria participă, în luna iunie, la prima ediţie a unei competiţii naţionale, organizată de către Direcţia Generală CFR Bucureşti, care s-a numit „Ceferiadă”, deoarece era o confruntare numai între echipele feroviare. Ceferiada s-a desfăşurat pe arena Juventus. Animatorul acestei competiţii, care a reunit echipele CFR din Cluj, Turnu Severin, Timişoara, Braşov, Paşcani, Constanţa, Simeria şi Bucureşti, a fost directorul Codreanu, secondat de inginerul Bauer. Asociaţia CFR Simeria, având o comportare foarte bună, s-a întâlnit în finală cu CFR Bucureşti (azi Rapid) şi abia după prelungiri a cedat cu 1:0. Ocuparea locului II a situat formaţia simeriană în fruntea fotbalului feroviar românesc. Lotul care s-a deplasat la Bucureşti a avut în componenţă pe: Lucaci Ioan-portar, Todor Ioan şi Lucaci Traian-fundaşi, Schuster, Kreitz şi Hegedüs-mijlocaşi, Borbely, Szabo Adalbert, Pall, Szabo Silviu, Pribil Carol şi Vintilă Nicolae-atacanţi.
Aceste „ceferiade” au fost organizate, anual, până în 1940, când au fost întrerupte din cauza războiului.
În 3 iulie, în vederea redresării situaţiei financiare, s-a organizat o reuşită serbare câmpenească în păduricea de la Bălăcuta.
În şedinţa din 10 august, comitetul analizează situaţia lucrărilor de împrejmuire a noului stadion, pentru care s-au obţinut 250 traverse vechi şi s-a achiziţionat un vagon de scândură de la o firmă din Gheorghieni. Pentru grăbirea lucrprilor, s-a făcut un împrumut de 10.000 lei de la Societatea de Înmormântare din Simeria.
Lucrările la tribună s-au finalizat abia în anul 1939. Scheletul a fost executat după un nou plan, al inginerilor Păsculescu şi Popa de la Atelierele CFR Simeria. Pentru că s-a stabilit că lucrările la tribună nu pot fi executate doar prin muncă voluntară, s-a solicitat un ajutor material de la Bucureşti. Direcţia Generală CFR Bucureşti a aprobat ca tribuna să fie executată în regie directă de către Atelierele CFR Simeria, fiind alocată suma de 40.000 lei.
1933
Se contractează, de la Societatea de Înmormântare, un nou împrumut, în valoare de 15.000 lei, sumă destinată exclusiv amenajării noului stadion.
În cursul acestui an, echipa secundă intreprinde un turneu în Basarabia, susţinând două meciuri: la Cetatea albă, cu formaţia locală Tyras, în prima întâlnire simerienii pierzând cu 2:1, pe cea de-a doua câştigând-o cu 3:0. La întoarcere, echipa susţine un meci la Reghin, unde reuşeşte un egal, 1:1.Echipa CFR Simeria II a folosit în acest turneu pe: Nemeş-portar, Jurca Sabin şi Todor Ioan-fundaşi, Varga L., Petrean S, Siclovan-mijlocaşi, Bretoi Victor, Bretoi Dumitru, Săbău Oliver, Suciu Ioan şi Săbău Ioan-atacanţi.
În acest an, echipa CFR Simeria a participat la meciuri tot în campionatul Districtului Valea Jiului, dar, din lipsă de documente, nu se cunoaşte evoluţia echipei. Nici asupra participării la cea de-a II-a ediţie a Ceferiadei, ţinută la Bucureşti, nu există informaţii.
Pentru redresarea financiară, al data de 21 septembrie s-a organizat o serată urmată de dans, în saloanele restaurantului Mohila, devenit ulterior Clubul Sindicatelor.
În şedinţa din 17 octombrie s-a hotărât alegerea lui Nechifor Vasile, ca ispravnic al asociaţiei.
Un alt eveniment important al acestui an a fost inaugurarea, la 19 noiembrie, a noului stadion sportiv CFR Simeria, căruia i s-a atribuit denumirea de „Cezar Mereuţă”. Cezar Mereuţă era, la acea vreme, director general al CFR, căruia i s-a adus, astfel, un semn de recunoştinţă pentru sprijinul acordat. Oaspete de onoare a fost inginerul Ştefan Andrei, inspectorul general al CFR. După defilare, a urmat un meci de fotbal amical între CFR Simeria şi Parângul CFR Petroşani.
Nici asupra activităţii fotbalistice din acest an nu există informaţii elocvente, dar echipa CFR Simeria a avut un comportament meritoriu, deoarece, în urma înfiinţării diviziei B în 1934, este promovată în acaestă nouă formulă fotbalistică, în care se menţine până în anul 1949.

SISTEMUL DIVIZIONAR ŞI CONSACRAREA
1934 – 1944

În 1932, FRFA decide înfiinţarea Diviziei A, cu 14 grupări fotbalistice.  Doi ani mai târziu, în 1934, s-a înfiinţat şi Divizia B, cu 40 grupări fotbalistice, împărţite în 5 serii. Divizia C s-a înfiinţat în 1936, care a avut o activitate competiţională regulată numai din 1963.
Asociaţia sportivă CFR Simeria a promovat în Divizia B începând cu prima ediţie 1934/1935, făcând parte din seria IV şi clasificându-se pe locul trei, deci un debut pe măsura şi tradiţia fotbalului simerian.
În clasamentul final al seriei IV, CFR Simeria s-a situat pe locul 3 (din 8), cu 17 puncte. Lotul folosit în acest campionat: Rot Gheorghe-portar, Lucaci Traian, Horvath Zoltan, Haţegan Ioan, Hegheduş Ladislau, Vintilă Nicolae, Szabo Adalbert, Micola Ludovic, Pal Carol, Pribil Carol, Pasca Oliver, Suciu Ioan, Bodea Ioan, Martin Ludovic, Siclovan Iosif şi Jurca Sabin.
În 1934 se organizează un campionat între grupările din districtul Valea Jiului, la care a participat şi CFR Simeria cu echipa secundă, clasându-se pe locul I, la sfârşitul competiţiei 1934/1935. Cu această ocazie, inginerul Băltănoiu, preşedintele acestui district a înmânat echipei feroviare medalii de echipă fruntaşă. La festivitatea u participat ing.Popa Tudor, preşedintele AS CFR Simeria, Ştefan Sebeşan-antrenorul lotului, precum şi jucătorii Pop Ioan-portar, Todor Ioan şi Horvath Iosif-fundaşi, Rusan Amos, Kreitz Carol şi Hegedüs Ladislau-mijlocaşi, Pasca Oliver, Borbely Alexandru, Bodea Ioan, Părău Aurel şi Vintilă Nicolae-atacanţi.
În cursul anului 1934, AS CFR Simeria a participat la competiţia „Cupa României”, înfiinţată în 1933. în şaisprezecimile de finală, CFR Simeria joacă cu CFR Bucureşti, pierzând cu 4:2. În acelaşi an, CFR Simeria are şi întâlniri amicale între care amintim meciul CFR Simeria – CFR Craiova: 8:3. Lotul folosit: Lucaci Ioan, Horvath Zoltan, Lucaci Traian, Haţegan Ioan, Hegedüs Ladislau, Kreitz Carol, Szabo Adalbert, Pal Carol, Szabo Liviu, Vintilă Nicolae, Pribil Carol.
La a treia ediţie a ceferiadei din 1934, CFR Simeria câştigă cu 4:1 meciul cu Rapid Bucureşti (fost CFR), cu următorul lot: Rot Gheorghe-portar, Lucaci Traian şi Horvath Zoltan-fundaşi, Haţegan Ioan, Hegedüs Ladislau şi Vintilă Nicolae-mijlocaşi, Pasca Oliver, Szabo Adalbert, Pal Carol, Bodea Ioan, Suciu Ioan şi Pribil Carol-înaintaşi.
Pentru redresarea balanţei financiare, comitetul de conducere a asociaţiei stabileşte organizarea Balului mascat costumat la 3 februarie şi a unei serbări câmpeneşti la 1 iulie.
La cea de-a doua ediţie a campionatului Diviziei B de fotbal 1935/1936 seria IV, CFR Simeria ocupă locul 4 (din 8), cu 16 puncte. Lotul CFR Simeria: Rot Gheorghe, Horvath Zoltan, Haţegan Ioan, Jurca Sabin, Marţin Ludovic, Siclovan Iosif, Bodea Ioan, Lucaci Traian, Pasca Oliver, Pal Carol, Micola Ludovic, Szabo Adalbert, Szabo Silviu, Pribil Carol, Vintilă Nicolae şi Lucaci Ioan.
1935
Meciuri amicale în 1935:
CFR Simeria – ILSA Timişoara: 3:3; lot folosit: Rot Gheorghe-portar, Lucaci Traian şi Horvath Zoltan-fundaşi, Marţin Ludovic, Siclovan Iosif, Hegedüs Ladislau-mijlocaşi, Ambruş Ludovic, Pasca Oliver, Szabo Adalbert, Micola Ludovic şi Pribil Carol-înaintaşi.
CFR Simeria – Iuventus Uioara: 4:1; lot folosit: Lucaci Ioan-portar, Lucaci Traian, Marţin Ludovic, Rusan Amos, Szabo Adalbert, Horvath Zoltan, Pasca Oliver, Szabo Silviu, Micola Ludovic, Haţegan Ioan şi Pribil Carol.
CFR Simeria – ZSKA Subotiţa Jugoslavia: 4:4; lot folosit: Rot Gheorghe-portar, Marţin Ludovic, Lucaci Traian, Szabo Adalbert, Szabo Silviu, Pal Carol, Pribil Carol, Micola Ludovic, Jurca Sabin, Bodea Ioan şi Siclovan Iosif.
CFR Simeria – CA Oradea: 6:0; lot folosit: Rot Gheorghe-portar, Horvath Zoltan, Hegedüs Ladislau-fundaşi, haţegan Ioan, Lucaci Traian, Marţin Ludovic-mijlocaşi, Bodea Ioan, Pasca Oliver, Pal Carol, Micola Ludovic, Szabo Adalbert-înaintaşi, rezervă Vintilă Nicolae.
Comitetul de conducere decide, în şedinţa din 28 ianuarie 1935, organizarea tradiţionalului Bal mascat costumat în luna februarie şi alege ca ispravnic pe Lucaci Traian, în locul lui Nechifor Vasile.
În luna septembrie se formează echipa de pitici, care a susţinut 4 meciuri, aşa cum reiese din darea de seamă făcută de preşedintele asociaţiei, ing.Popa Tudor.
1936
În anul 1936, prin înfiinţarea diviziei C, competiţia diviziei B suferă o restructurare, rămânând doar cu două serii, astfel clasamentul final al campionatului seriei II pe anul 1936/1937 situează CFR Simeria pe locul 11 (din 13), cu 15 puncte. Lotul folosit: Nemeş Mihai-portar, Horvath Zoltan, fraţii Szabo, Adalbert şi Silviu, Haţegan Ioan, Marţin, Gabor Iosif, Lucaci Traian, Hegedüs Ladislau, Pasca Oliver, Bodea Ioan, Siclovan Iosif, Părău Aurel, Varga Ludovic, Jurca Sabin, Bretoi Victor, Horvath Iosif, Pribil Carol, Vaivoda Kalman, Tîrnăveanu Dumitru, Suciu Ioan.
În vara aceluiaşi an, CFR Simeria face un turneu în Jugoslavia, cu următorul lot: Nemeş Mihai, Pasca Oliver, Szabo Silviu, Szabo Adalbert, Micola Ludovic, Haţegan Ioan, Marţin Ludovic, Gabor Iosif, Horvath Iosif, Siclovan Iosif. Lotul a fost însoţit de Sebeşan Ştefan şi Dombi Petru. La 1 iunie, CFR Simeria a întâlnit echipa Stari-Becse, iar la 4 iunie echipa AK Sloga Kikinda.
În acest an s-a format şi o echipă de tineret, fiind legitimaţi următorii: Balinca Constantin, Schida Iosif, Servan Anton, Crişan Gheorghe, Crişan Ioan, Högye Matei, Hanta Traian, Radu Barbu, Zöldi Ştefan, Măgurean Eugen, Pozsgoi Iosif.
Concomitent cu această echipă de juniori, a mai activat o altă echipă de tineret „Strei-Biscaria”, cu următorii jucători: Visirin Nicolae, Lula Gheorghe, Teodorescu Remus, Brînduşa Remus, Pădurean Remus, Juncan Nicolae, Costa Remus, Măgurean Viorel, Tîrlea Iosif, Tîrlea Iulius, Dragoş Titus, Barbu Ioan, Spinean Ioan, Măgurean Emil, June Gheorghe. Această echipă a susţinut mai multe meciuri la Brad cu Mica, Jiul Petroşani, Vîscoza Lupeni, Hunedoara, Deva şi Călan.
Comitetul de conducere, în şedinţa curentă de lucru, alege doi ispravnici pentru echipa A pe Lucaci Traian, pentru echipa B pe Săbău Ioan, iar pentru juniori şi pitici pe Vasile Petric. Totodată, se decide majorarea cotizaţiei de la 5 lei la 10 lei lunar, iar de la Casa de Ajutor a Atelierului CFR Simeria se contractează un împrumut. S-au luat măsuri de mărirea terenului conform Legii ORTR, iar secţia L5 Alba Iulia, la data de 5 iunie 1936, predă terenul în suprafaţă de 1748 mp.
1937
În 1937, comitetul îşi axează activitatea pe lucrările de la stadionul sportiv, pentru care solicită fonduri de la Direcţia Generală CFR şi organizează, în 20 februarie, tradiţionalul Bal mascat costumat. Pentru stimularea jucătorilor, acestora li se aprobă mese gratuite la restaurantul CFR, în cuantum maxim lunar de 400 lei. În şedinţa din 8 octombrie s-a decis trimiterea unei delegaţii la Bucureşti, pentru a prezenta preşedintelui Consiliului de Administraţie CFR dificila situaţie financiară a asociaţiei simeriene. S-a decis, de asemenea, ca abonamentul lunar pentru meciuri să fie 30 lei pentru personalul tehnico-administrativ şi 20 lei pentru muncitori şi meseriaşii feroviari.
În vara anului 1937, studenţii şi elevii de liceu au organizat o serbare câmpenească în păduricea de la Bălăcuta. Venitul de 8000 lei a fost donat asociaţiei, sumă cu care s-a cumpărat ciment pentru construcţia de baie, vestiar, dependinţe, în subsolul tribunei.
Consemnăm un meci amical în deplasare, la Târgu Mureş, cu Mureşul Târgu Mureş, meci pierdut de simerieni.
Ediţia a patra 1937/1938 a campionatului Diviziei B găseşte echipa CFR Simeria pe locul 9 (din 12), cu 19 puncte. Lotul folosit: Nemeş Mihai-portar, Marţin Ludovic, Jurca Sabin, Gabor Iosif, Siclovan Iosif, Suciu Ioan, Halga Lazăr, Atila June, Pasca Oliver, Bretoi Victor, Szabo Adalbert, Szabo Silviu, Szabo Elemer, Bodea Ioan, Pribil Carol, Horvath Zoltan, Horvath Iosif, Varga Ludovic, Tîrnăveanu Dumitru, Suciu II Ioan.
1938
Consemnăm un meci amical la 3 iunie 1938, între Ceramica Bistriţa Năsăud şi CFR Simeria, încheiat cu 3:2.
În 1938, la Simeria se înfiinţează Districtul Valea Mureşului, sub preşedinţia inginerului Anastasiu Gheorghe de la Cugir, secretar fiind numit Săbău Ştefan. Acest district s-a înfiinţat în urma dezvoltării fotbalului pe melagurile văii mijlocii a Mureşului şi a funcţionat până în anul 1948, când s-a organizat Sportul Popular. Pe lângă acest district a funcţionat şi o şcoală de arbitri, având ca primă serie de absolvenţi pe Crişan Aurel, Nechifor Vasile, Morar Dumitru, Suciu  (Cugir), Limbeanu (Orăştie), Savu (Orăştie), Şerban Constantin, Gruia Aurel (Călan), Coloţ Grigore (Călan). Prima comisie de examinare a fost formată din Croner Emil, Mitran Constantin şi Alexandru Ştefan de la FRFA.
1939
Ediţia a cincea 1938/1939 a campionatului Diviziei B s-a desfăşurat în cadrul a 4 serii, CFR Simeria fiind în seria a III-a. Simerienii au ocupat locul 7 (din 10), cu un total de 16 puncte. Lotul folosit: Nemeş Mihai, Gabor Iosif, Horvath Iosif, Jurca Sabin, Szabo Adalbert, Szabo Silviu, Suciu Ioan, Ştefănescu Tănase, Ciani Carol, Suciu II Ioan, Varga Ludovic, Pasca Oliver, Bretoi Victor, Siclovan Iosif, Marţin Ludovic, Halga Lazăr, Horvath Zoltan, Pribil Carol, Nagy Alexandru, Tîrnăveanu Dumitru.
În cursul anului 1939 se finalizează lucrările la tribună. Tot acum se alege un nou comitet de conducere: preşedinte–ing.Rusanda Gheorghe, vicepreşedinte–Fericeanu Traian, turism–Săbău Ştefan, secretar–Ciani Carol, magazioner Moraru Dumitru. În şedinţa din 8 iulie, preşedinte este ales, în locul lui Rusanda Gheorghe, ing.Păulescu Vasile. După o activitate de 10 ani i se trimite lui Dombi Petru o scrisoare de mulţumire, iar în locul său, drept casier, este numit Ciani carol, începând cu data de 1 noiembrie.
Finala campionatului Diviziei B, seria II, ediţia 1939-1940 situează echipa din Simeria pe locul 8 (din 10), cu 14 puncte. Lotul folosit: Nemeş Mihai, Gabor Iosif, Jurca Sabin, Ciani Carol, Horvath Iosif, Suciu Ioan, Ştefănescu Tănase, Szabo Adalbert, Szabo Silviu, Suciu II Ioan, Varga Ludovic, Bretoi Victor, Bretoi Iacob, Magău Vasile, Siclovan Iosif, Halga Lazăr, Bodea Ioan, Marţin Ludovic, Tîrnăveanu Dumitru, Pribil Carol şi Horvath Zoltan.
1940
În şedinţa din 8 februarie 1940, se comunică angajarea antrenorului Steiner Bruno, cu un salariu de 800 lei, totodată stabilindu-se premierea jucătorilor, astfel: meci câştigat în deplasare-200 lei, meci câştigat acasă-100 lei, meci egal în deplasare-100lei, meci egal acasă-50 lei. A fost angajat, contra locuinţă şi iluminat, ca îngrijitor al stadionului, Szöcs Pavel.
Se organizează o secţie de volei feminin şi una de volei masculin, având ca responsabil pe Căpăţână Vasile.
Preşedintele onorific, ing. Georgescu Cristian, numeşte un comitet interimar, care se va ocupa de problemele sportive până la adunarea generală, asdtfel: preşedinte-maistru Goanţă Nicolae, membri Mărgineanu Ioan, Strejeroiu Nicolae, Spătaru Gheorghe, Tărchilă Gheorghe, cenzori-Preda Nicolae şi Saghin Ioan. Conform statutului în vigoare, Mărgineanu Ioan a fost numit contabil-verificator, iar ca secretar de şedinţe Spătaru Gheorghe.
În şedinţa din 18 septembrie se decide inventarierea întregului patrimoniu, totodată în locul lui Steiner a fost numit antrenor Săbău Ştefan, iar la juniori se va ocupa de antrenament, în continuare, Petric Vasile; Tumere Nicolae II (junior) a fost ales al doilea casier al asociaţiei.
În şedinţa din 17 octombrie se angajează îngrijitorul stadionului, Gabor Loghin, şi se hotărăşte convocarea adunării generale.
În clasamentul final al campionatului Diviziei B 1940-1941, seria a II-a, CFR Simeria s-a situat pe locul 5 (din 8), cu 16 puncte.
Din cauza evenimentelor politice survenite în această perioadă (Dictatul de la Viena), o parte din jucători au plecat din localitate, iar echipa a fost completată din echipa de tineret.
Lotul care a susţinut acest campionat a fost format din: Visirin Nicolae-portar, Suciu Ioan, Czernai Adalbert, Frăţilă Dumitru, Găman Nicolae, Lula Gheorghe, Bera Cornel, Tîrlea Iosif, Crişan Gheorghe, Pozsgai Iosif, Filimon Gheorghe, Pădurean Remus, Jurca Sabin, Tîrlea Iulius, Tidor Pavel, Roman Gavrilă.
În competiţia „Cupa României” în toamna lui 1940, CFR Simeria câştigă la Petroşani cu 4:2 meciul cu Jiul Petroşani.
Perioada din 1941 până în 23 august 1944 a fost una grea pentru Asociaţia sportivă CFR Simeria, viaţa sportivă trecând pe planul doi.
CFR Simeria a participat la „Cupa Basarabiei” în compania următoarelor echipe: Jiul Petroşani, Minerul Lonea, Minerul Vulcan, Minerul Lupeni şi Minerul petrila, precum şi Mica Brad, Corvinul Deva, CS Orăştie, Uzina Cugir, Uzina Călan.
Un meci de cupă din anul 1942, disputat cu Şoimii Sibiu, s-a încheiat cu un egal, 4:4, egal care, conform regulamentului de la acea vreme, a dat dreptul echipei care jucase în deplasare să continue întâlnirile în cadrul cupei.
1945 – 1979
Întreaga activitate sportivă din Simeria, după 23 August 1944, este preluată şi îndrumată de către Consiliul Local al Sindicatelor.
Începând cu primăvara anului 1945, s-a trecut la organizarea secţiilor sportive, desfăşurându-se primele întreceri dotate cu „Cupa Libertăţii”. CFR Simeria participă la această competiţie şi, la 1 aprilie 1945, la deschiderea sezonului fotbalistic, susţine un meci cu echipa CFR Cluj, fiind învinsă cu scorul de 9:4.
Secţia sportivă CFR Simeria, în şedinţa din 23 mai 1945, organizează competiţia „Cupa CFR Simeria”, sub îndrumarea sindicatului. Se constituie 8 echipe şi anume: Secţia I Locomotive, Secţia II Vagoane, Secţia III Mecanică, Depoul CFR, Staţia Simeria, Echipa sudorilor, Echipa maiştrilor şi Echipa personalului administrativ. La această competiţie nu s-a admis participarea titularilor echipei I şi II şi nici a elevilor.
Comisia de organizare a acestei competiţii a fost compusă din: Gheorghean Viorel, Nechifor Vasile, Petric Vasile, Balaj Pavel şi Bodea Ioan. Se decide ca fiecare echipă să aibă 17 jucători, iar meciurile să se desfăşoare conform regulamentului Cupei Europei Centrale. Durata jocului a fost stabilită la 30 minute/repriză. Din încasări, urma să se verse 50% în contul Clubului Sportiv CFR Simeria, diferenţa fiind întrebuinţată pentru organizarea jocurilor.
Se alege şi o comisie superioară de disciplină formată din. Moldovan Francisc, Tănase Francisc şi Muscalagiu Marin, care va judeca eventualele incidente şi atitudinea nesportivă a jucătorilor sau spectatorilor.
Iată programul „Cupei CFR Simeria”:
27 mai:
– Secţia I – Echipa sudorilor: 3:0; arbitru centru: ing. Tenie Virgil
– Secţia III – Echipa personalului administrativ: 1:0; arbitru centru: Petric Vasile
31 mai:
– Depoul CFR – Staţia Simeria: 0:1; arbitru centru: Şerban Constantin
3 iunie:
– Secţia II – Echipa maiştrilor: 3:0; arbitru centru: Vintilă Nicolae
– Echipa sudorilor – Secţia I (retur): 6:1; arbitru centru: Crişan Aurel
7 iunie:
– Secţia III – Echipa personalului administrativ (retur): 1:1; arbitru centru: Nechifor Vasile
10 iunie:
– Depoul CFR – Staţia Simeria (retur): 3:0; arbitru centru: Bodea Ioan
– Echipa maiştrilor – Secţia II (retur): 5:0; arbitru centru: Crişan Aurel
În seminfinală se joacă următoarele meciuri:

  1. Secţia I – Secţia II: 2:0, arbitru Nechifor Vasile
  2. Secţia III – Depoul CFR: 3:0; arbitru Şerban Constantin

Returul finalei se joacă marţi, 19 iunie, iar finala în 21 iunie 1945.
Duminică, 24 iunie, secţia de fotbal organizează o serbare câmpenească în Bălăcuta, cu următoarele jocuri distractive: aruncări de cercuri la raţe, belciuge la sticle, mingea la cutie, poştă americană, telefoanele, popice, tombolă, ş.a. Se organizează şi un concurs de frumuseţe.
În 20 iunie 1945, se omologhează următoarele meciuri din „Cupa CFR Simeria”: Secţia III – Depoul CFR: 0:0; Secţia I – Secţia II: 3:0. Întâlnirea finală între Secţia I Locomotive – Secţia III Mecanică este câştigată cu 2:1 de către Secţia I Locomotive, care a şi intrat în posesia trofeului „Cupa CFR Simeria”.
În data de 5 iulie 1945, se formează comisia secţiei de fotbal în cadrul Asociaţiei sportive şi culturale CFR Simeria, astfel: responsabil – Petric Vasile, secretar – Horvath Iosif, casier – Nechifor Vasile, antrenor – Bodea Ioan pentru echipa I, antrenori juniori – Subaş Teodor şi Horvath Iosif, antrenor la pitici – Petric Vasile, intendenţi – Crişan Ioan şi Muntean II Ioan, poliţia terenului – Rutean Simion, membri comisiei – ing. Teodoru Traian şi Gheorghean Viorel de la Depoul de Locomotive, Chibiţeanu de la Staţia Simeria, Deac Petru de la economat, ing. Olaru Sabin şi Săbău Oliver de la secţia I Locomotive, Muscalagiu Marin de la Secţia II Vagoane, Gheorghiu Nicolae, Vintilă Nicolae şi Miulescu Alexandru de la Secţia III Mecanică, dr. Tănase Ovidiu, medicul asociaţiei sportive.
În 8 iulie 1945, se organizează la Simeria primul mare miting sportiv, care a inclus următoarele probe: atletism, ciclism, fotbal, volei, gimnastică artistică. Seara s-a încheiat cu un foc de artificii.
În data de 15 iulie 1945, CFR Simeria a jucat un meci cu Jiul Petroşani, meci pierdut cu 1:3.
În data de 22 iulie 1945, se organizează o serbare câmpenească pe suprafaţa stadionului sportiv. Pentru dans a cântat Jazzul CFR şi a concertat Fanfara CFR. Din bilanţul final reiese un câştig curat de 367.880 lei. După procesul verbal, se constată că gestiunea financiară s-a predat Sindicatului salariaţilor CFR Simeria, iar obiectele de inventar se vor preda noului gestionar Vinţan gheorghe, conform dispoziţiilor primite de la nivel central.
Comitetul sportiv intervine pe lângă sindicat ca, începând cu 1 septembrie 1945, să se aprobe indemnizaţii după cum urmează: pentru jucător activ – 3000 lei primă de joc, pentru jucători de rezervă – 1500 lei primă de joc; în caz de jocuri pierdute, indemnizaţia va fi fixată de către antrenor şi de către delegatul grupării, după merit, pentru casier – 5000 lei, pentru secretar – 3000 lei, pentru antrenor – 10.000 lei.
În şedinţa din 2 octombrie 1945, se decide majorarea cotizaţiei la 250 lei pentru membri. Totodată, s-a decis eliberarea carnetelor de membru, care vor da dreptul participării gratuite la toate manifestările sportive. Se alege, ca administrator al secţiei de fotbal, Mihăilescu Alexandru, iar Scurtu Alexandru şi Butulescu Ioan sunt împuterniciţi cu cazarea echipelor oaspete, la Căminul CFR. Se mai constituie o echipă de ordine a terenului: Rutean Simion – şeful echipei, Muntean II Ioan – ajutor, Pantilimon Vasile, Mihuţ Gheorghe, Pavel Nicolae, Popa Aron, Moldovan Vasile, Crişan Ioan.
La jocurile din 1945, CFR Simeria a folosit următorul lot: Pepenar Nicolae, Horvath Iosif, Bodea Ioan, Filip, Pădurean Remus, Crişan Gheorghe, Subaş Teodor, Jurca Sabin, Varga Ladislau, Filimon Gheorghe, Visirin Nicolae, Csernoi A., Suciu Iuliu şi Marta M.
1946
În şedinţa din 14 martie 1946, se alege conducerea secţiei de fotbal, astfel: responsabil – ing.Olaru Sabin, casier – Nechifor Vasile, secretar – Marta Mihai, casieri II – Pantilimon Vasile şi Pienar Ioan, control şi ordine – 13 membri, administratori – Banciu Mihai, Crişan Ioan şi Muntean Ioan, magazioneri – Subaş Teodor şi Vintilă Nicolae, antrenori – Petric Vasile şi Horvath Iosif, control prezenţă – Velniceru Cristea, conducători tehnici – Vlad Lăscuţ şi Telnar Cornel, propagandă – Muntean Ioan şi Bîrsan Gligor, corespondent presă – Velniceru Cristea, delegat OSP – Crişan Aurel, delegat FRPA – Bodea Ioan, primire echipe . Petric Vasile, Deac Petru, Muştean Emil şi Turcaş Cornel, grupă sanitară – dr. Găiţulescu I., dr. Cincora Ioan şi dr. Tănase Ovidiu, membrii – ing. Vernichescu Iuliu, Cricovean Ioan, Manea Teodor, Teodoru Traian, ing. Dănţuş Traian şi Almăşan Ioan.
Acest comitet alege, în prima sa şedinţă, din 24 martie 1946, comisia de disciplină compusă din: ing. Dănţuş Traian, Petric Vasile, Manea Teodor, Horvath Iosif şi Velniceru Cristea. Se consemnează şi jocurile omologate în campionatul Valea Mureşului: CFR Simeria – Corvinul Deva: 3:0, CFR Simeria – UFH Hunedoara: 4-1, UM Cugir – Sindicat: 2:1, Călan – Sindicat: 2:0.
În şedinţa din 18 aprilie 1946, s-a decis ca ing. Olaru Sabin (preşedinte), împreună cu Banciu M., să se deplaseze la Bucureşti, pentru a cere la FRFA ca echipa CFR Simeria să fie introdusă în primul eşalon, adică în Divizia Naţională A.
S-a fixat lotul care se va deplasa la Nădrag-Ferdinand: Luchian Gheorghe, Horvath Iosif, Crişan Gheorghe, Gîndac Alexandru, Jurca Sabin, Bera Cornel, Mercea Iosif, Găman Nicolae, Bodea Ioan, Filimon Gheorghe, Subaş Teodor; rezerve: Pleşa Nicolae şi Tîrlea Iosif; însoţitori-delegaţi: Vlad Lăscuţ, Telnar Cornel şi Turcaş Cornel. S-a stabilit ca primă de joc 15.000 lei, iar în caz de victorie suma se va dubla.
În cadrul campionatului districtului Valea Mureşului s-au disputat următoarele meciuri:
31 martie:
CFR Simeria – Mica Brad: 1:0, Sindicatul CFR – CS Orăştie: 1:5
7 aprilie:
Corvinul Deva – Metalul Sport Călan: 2:0, CFR Simeria – Atelierele CFR: 9:0
14 aprilie:
Corvinul Deva – Mica Brad: 3:2, UF Hunedoara – Atelierele CFR: 4:1, CFR Simeria – CS Orăştie: 7:0
În urma acestei etape, clasamentul consemna pe primul loc echipa CFR Simeria, urmată de UF Hunedoara, Corvinul Deva, Mica Brad, Metalul Sport Călan, Atelierele CFR Simeria, CS Orăştie.
În ziua de 1 mai, echipa CFR Simeria susţine acasă un meci cu Metalul Sport Călan, câştigat cu 10:0.
La conferinţa FRFA ţinută în luna mai, la Bucureşti, se analizează solicitarea de accedere a echipei simeriene în Divizia A. Condiţiile impuse – remuneraţia antrenorului să fie dublă decât a unui jucător, asociaţia să posede o echipă de juniori şi una de pitici – fac ca solicitarea simerienilor să nu poată fi soluţionată favorabil.
În 26 mai 1946, echipa CFR Simeria dispută acasă un meci cu echipa CFR Crişana Arad, câştigat de simerieni cu 3:0. Meciul a fost disputat de următorul lot: Savu (Visirin), Pozgai I., Crişan Gheorghe, Bera Cornel, Jurca Sabin, Varga Ladislau, Suciu Ioan, Filimon Gheorghe, Carpineţ, Găman Nicolae, Rusu, Bretoi şi Tîrlea.
Meciul din 30 iunie, disputat la Timişoara în compania echipei Politehnica Timişoara, în cadrul Cupei Victoriei, este pierdut de către CFR Simeria cu 6:0.
În şedinţa din 11 iunie, comitetul dispune demersuri pentru legitimarea jucătorilor: Pozsgai, Bretoi Victor, Lovazs I., Carpineţ şi Lovi. Pentru ridicarea valorii echipei se organizează, în 23 iunie, un meci la Simeria cu CFR Cluj, iar revanşa se va juca la Cluj în 20 iulie. În cazul în care CFR Cluj nu ar fi putut onora această invitaţie, s-a decis să se apeleze la GBL Sebeş. Cu ocazia acestor meciuri urma să se organizez şi serbări, al căror beneficiu să fie destinat ajutorării jucătorilor săraci. S-a decis, de asemenea, ca numărul membrilor comitetului să se reducă la şapte persoane: responsabil – ing.Olaru Sabin, secretar – Marta Mihai, administrator – Hanciu Mihai, şef ordine – Vlad Lăscuţ, casier – Nechifor Vasile, antrenor – Vintilă Nicolae, membrii în conducere – Crişan I., Purdelea I. şi Gherman Remus.
Se întocmeşte un program de meciuri: 14 iulie – Simeria – cu CFR Cluj, 21 iulie – Simeria – meci cu Minerul Lupeni, 28 iulie – Braşov – meci cu Metrom Braşov.
Pentru promovarea în Divizia b, seria I-a, la data de 11 august, la Simeria se dispută meciul de baraj cu Mica Brad, meci câştigat de simerieni cu scorul de 5:1. Lotul folosit: Visirin, Horvath, Suciu, Bera, Pîrvu, Pădurean, Moţ, Filimon, Bodea, Găman, Tîrlea.
În şedinţa din 18 august se decide ca, în caz de victorie, jucătorii să fie remuneraţi cu 30.000 lei. Tot atunci sunt legitimaţi Costa R. şi se cere transferarea lui Lovasz şi Pascu. Se angajează antrenor Chiş Ioan, care va antrena şi echipa de juniori şi pitici, fiind retribuit cu 400.000 lei lunar, începând cu data de 20 august.
Astfel, CFR Simeria a început pregătirile pentru campionatul Diviziei B, seria I-a. la Această competiţie au participat 14 echipe. Primul meci s-a disputat la Simeria în ziua de 1 septembrie 1946 cu Electrica Timişoara, meci câştigat de simerieni cu 5:0. un alt joc a fost la 8 septembrie cu Politehnica Timişoara, pe care CFR Simeria l-a pierdut cu 8:2.
În şedinţa comitetului din 10 septemrbie 1946, se primeşte demisia lui Marta Mihai din funcţia de secretar, fiind numit Zdrenghea Mihai.
În ziua de 15 septembrie, la Simeria se dispută meciul de campionat cu echipa bucureşteană Venus, pe care o învinge cu 3:0. O săptămână mai târziu, în 22 septembrie, se dispută un meci de campionat la Arad cu CFR Arad, câştigat de simerieni cu 4:0.
În 6 octombrie 1946 are loc un meci cu Răsăritul Caracal, terminat egal 3:3. Meciul din 13 octombrie, disputat la Simeria cu CFR Drobeta Turnu Severin este câştigat de simerieni cu 5:1. Tot simerienii câştigă şi meciul disputat în 10 noiembrie cu CAMT Timişoara, cu 4:2.
În şedinţa comitetului din 4 noiembrie 1946, se alege un nou comitet de conducere: responsabil cu secţia sportivă – Telnaru C., responsabil ajutor – Petric V., casier – Nechifor V., secretar – Marta Mihai, administratori – Banciu M. şi Crişan Ioan, intenedent – Turcaş C., primirea echipelor – Gherman Remus şi Vlad Lăscuţ, membrii în comitet – Rutean S., Bodea I. şi Purdelea I. Antrenorul Kiss Ioan este înlocuit, după demisie, cu Vintilă N., ajutat de Lovasz şi Bodea I.
Pentru buna comportare a întregului lot, s-a decis acordarea unei prime de joc, în valoare de 100.000 lei, iar echipei din Divizia C, la încheierea sezonului, 50.000 lei, jucătorilor: Pepenar N., Marta M., Lăzăroni V., Gîndac A., Sulică Gh., Petrescu I., Cătană A., Bretoi V., Săbău O., Mărginean I., Crişan I. şi juniorilor: Crişan Gh., Pădurean R., Bîrţan I., Luchian N., Pasca O., Pîrvu V., Pleşa N., Moţiu D., Peterfi A.
Tot în cursul anului 1946, se consemnează că, cu ocazia Săptămânii Mondiale a Tineretului, la data de 31 martie au avut loc mai multe întreceri sportive. Astfel, tinerii au organizat campionate la ping-pong, fotbal, volei, şah şi popice.
1947
La începutul anului 1947, au început pregătirile de primăvară în vederea returului Diviziei B şi C, fixându-se reluarea antrenamentelor cu data de 6 februarie.
Rezultatele pe etape:
Acasă:
Etapa I: CFR Simeria – Electrica Timişoara: 5:0 (după contestaţie: 3:0)
Etapa a III-a: CFR Simeria – Venus Bucureşti: 3:0
Etapa a V-a: CFR Simeria – 23 August: 3:0
Etapa a VII-a: CFR Simeria – CFR Drobeta Turnu Severin: 5:1
Etapa a X-a: CFR Simeria – CAMT: 4:2
Etapa a XII-a: CFR Simeria – AMEFA: 1:3
Etapa a XIII-a: CFR Simeria – CFR Craiova: 3:1
În deplasare:
Etapa a II-a: CFR Simeria – Politehnica: 2:8
Etapa a IV-a: CFR Simeria – Gloria Arad: 4:0
Etapa a VI-a: CFR Simeria – Răsăritul Caracal: 3:3
Etapa a VIII-a: CFR Simeria – CFR Arad: 1:2
Etapa a IX-a: CFR Simeria – Sparta Arad: 1:4
Etapa a XI-a: CFR Simeria – SSMR Reşiţa: 1:0
Etapa a XIV-a: CFR Simeria – Unirea Tricolor – restanţă
Alte meciuri în campionat:
9 martie 1947, Simeria: CFR Simeria – SSMR Reşiţa: 3:1
16 martie 1947, deplasare: CFR Craiova – CFR Simeria: 1:0
30 martie 1947: Venus Bucureşti – CFR Simeria: 3:1
La data de 23 martie 1947, simerienii au putut urmări unul din cele mai importante meciuri din primăvara acelui an, şi anume întâlnirea cu Unirea Tricolor Bucureşti, liderul seriei I, Divizia B, meci câştigat de simerieni cu scorul de 3:1.
În şedinţa din 14 mai 1947, se alege noul comitet: responsabil secţie cultural-sportivă – ing.Dănţuş T., ajutor – Telnar C., secretar – Marta M., casier – Alexandrescu I., volei, handbal, tenis, ping-pong – ing.Popescu I., lupte, box, ciclism – Rotaru I., membrii – Igna I. şi Balaş I., administrator cu inventarul arenei şi echipament – Gherman R., ajutat de Telnar C., antrenor echipe B şi C, Vintilă N., antrenor juniori şi pitici – Petric V.
În clasamentul final al ediţiei a 8-a 1946-1947, seria I, Divizia naţională B, CFR Simeria se clasează pe locul 8 (din 14), cu 23 puncte.
Clasamentul final al ediţiei a 3-a 1946-1947, Divizia C, seria 10 găseşte echipa CFR Simeria pe ultimul loc, 10, cu 2 puncte dintr-un total de 33.
1948
În 24 ianuarie 1948 se organizează tradiţionalul Bal mascat.
Presa vremii consemnează meciul din 22 februarie 1948, în cadrul Diviziei B, între CFR Simeria şi Crişana CFR Oradea, câştigat de simerieni cu 4:1. La Simeria, s-au mai disputat următoarele meciuri:

  1. 21 martie, Simeria: CFR Simeria – CFR Turda: 2:1
  2. 1 aprilie, Simeria: CFR Simeria – Solvay Uioara: 3:0
  3. 4 aprilie, Deva: CFR Simeria – GSM Deva: 2:0 (meci amical)
  4. 18 aprilie, Simeria: CFR Simeria – CFR Târgu Mureş: 2:1
  5. 16 mai, Deva: CFR Simeria – GSM Deva: 4:1 (meci amical)

Ediţia a IX-a 1947-1948, Divizia B, seria 4, clasează echipa CFR Simeria pe locul 7 (din 15), cu 29 puncte. Lotul folosit: Visirin Nicolae, Ostaficiuc Mircea, Horvath Iosif, Jurca Sabin, Pascu Iosif, Bera Cornel, Varga Ladislau, Pîrvu Virgil, Filimon Gheorghe, Lovasz Ioan, Găman Nicolae, Suciu Ioan, Pleşa Nicolae, Pătraşcu Gheorghe, Bretoi Victor, Pasca Oliver, Peterfi Alexandru.
La Ceferiada din acest an participă şi echipa de juniori, cu următorul lot: Rot Gh.II, Bozero Victor, Dumitreasă I., Condoroşi Ferdinand, Moţiu Ovidiu, Ionescu Dumitru, Iacob Ştefan, Băcăinţan Ioan, Manu Cornel, Zăvoianu I.
În vara anului 1948, se organizează un concurs de volei între elevii meseriaşi CFR pe ţară. Astfel, la întrecerile pe clase, în Simeria a câştigat clasa a II-a, învingând cu 3:1 clasa a IV-a. Pe lângă această competiţie, s-a organizat şi un concurs de volei masculin şi feminin pentru „Cupa Unităţii Tineretului”. Un concurs de şah s-a disputat între echipele din Simeria şi Călan. La Simeria, au câştigat localnicii cu 6-4, iar revanşa de la Călan a fost câştigată tot de CFR Simeria cu 6-5.
Alte meciuri disputate în 1948:

  1. 11 iulie, Simeria: CFR Simeria – Mica Brad: 4:1 (meci amical)
  2. 22 august, Simeria: CFR Simeria – Metalo Sport Oţelul: 3:2
  3. 5 septembrie, Arad: CFR Simeria – Indagrara Arad: 4:2
  4. 12 septembrie, caransebeş: CFR Simeria – CFR caransebeş: 4:2
  5. 19 septembrie, Simeria: CFR Simeria – CS Armata Timişoara: 5:0
  6. 26 septembrie: CFR Simeria – SSC Horea: 2:2; CFR Simeria 2 – CSM Orăştie: 7:2

Cu echipa de pitici s-a susţinut în 18 iulie, la Simeria, un campionat al Districtului Valea Mureşului, cu un meci între CFR Simeria şi UTM Uroi, finalizat cu scorul de 1:1. În vederea pregătirii pentru jocurile de campionat, CFR Simeria susţine un meci amical cu Jiul Petroşani, câştigat cu 3:1. Odată cu începerea campionatului de toamnă, Districtul Valea Mureşului este desfiinţat, în data de 24 august 1948 înfiinţându-se Districtul de fotbal Deva-Hunedoara, cu sediul în Deva.
În data de 12 septembrie s-a ţinut primul concurs de tir judeţean la Deva, la care au luat parte echipe din Deva, Simeria, Hunedoara şi Cugir.
În luna octombrie se joacă următoarele meciuri, în cadrul campionatului Diviziei C:

  1. 3 octombrie, Simeria: CFR Simeria – Muncitorul Lugojan Lugoj:2:0.
  2. 17 octombrie, Cugir: CFR Simeria – UMS Cugir: 2:2
  3. 21 noiembrie, Simeria: CFR Simeria – ILSA Timişoara: 7:0
  4. 28 noiembrie: CFR Simeria – IMS Hunedoara: 2:0
  5. 5 decembrie: CFR Simeria – Izvorul Bocşa Montană: 3:0

În clasamentul ediţiei a IV-a 1948-1949 a Diviziei C, CFR Simeria s-a situat pe locul 2 (din 14), cu un total de 20 de puncte.
În toamna anului 1948, s-au disputat meciuri pentru Cupa RPR, astfel:

  1. 10 octombrie: CFR Simeria – Astra Orăştie: 7:3
  2. 18 octombrie: CFR Simeria – CFR Satu Mare: 5:3 (meci amical)
  3. 24 octombrie, Simeria: CFR Simeria – AMFA Arad: 2:0

În 4 august 1948, se constituie un nou comitet de conducere a asociaţiei sportive. Astfel: preşedinţi de onoare: ing.Tenie Virgil-director Atelier Simeria, Muscalagiu Marin-responsabil sport US CFR Bucureşti, Muntean Laurenţiu-primar comuna Simeria; secretar club-Crişan Aurel, responsabil organizatoric-marta Mihai, responsabil tehnic-ing.Olaru Sabin, responsabil administrativ-Rădoiu Ioan, responsabil presă-Popa Cornel, responsabil educaţie fizică şi sport-Lovasz Ioan.
Ca responsabili ai secţiilor au fost aleşi: fotbal-ing.Olaru Sabin, volei-Crişan Aurel, atletism-Szilagyi Francisc şi Pasca Oliver, tenis de masă şi şah-ing.Vernichescu Iuliu, popice-Vlad Lăscuţ şi Lucaci Iosif, turism-Gyenge Zoltan, tir-Bîrţan Alexandru, lupte şi box-Suşabă Traian.
În toamna acestui an, gruparea CFR Simeria a activat cu o echipă în divizia naţională C seria I, cu o echipă în campionatul districtual (echipă de rezervă), cu o echipă în campionatuil districtual de juniori şi cu trei echipe de pitici.
Lotul folosit în campionatul de juniori districtual a fost format din: Ostaficiuc Mircea, Cîmpean Ioan, Radic Iosif, Bozdog Petru, Ionescu Paul, Todeasă Aurel, Cherecheş Ioan, Cormuş Ovidiu, Romeo Octavian, Dan Iulian, Cupu Alexandru, Pepenar Nicolae, Tîrlea Iuliu, Muntean Ioan şi Biriş Bujor.
În vederea îmbunătăţirii activităţii sportive şi pentru reorganizarea sportului popular, Uniunea Sindicatelor CFR Bucureşti decide ca toţi sportivii să fie trecuţi în producţie şi ca fuzionările cu alte echipe să nu se mai facă fără avizul acestui for. Se stabileşte ca for conducător al mişcării sportive ceferiste Comisia sportivă US CFR, singura în drept să dea instrucţiuni în domeniu. Toate grupările sportive din sindicatul CFR urmau să fie reorganizate pe ramură, iar comitetele de conducere vor fi alcătuite numai din ceferişti, orice alţi membrii urmând a fi excluşi. Jucătorii trebuiau să fie salariaţi CFR, maxim trei jucători neceferişti, dar şi aceştia încadraţi în muncă.
Se organizează primele jocuri ale competiţiei „Campionatul de fotbal pitici”, în zilele de 4-5 septembrie, la care a participat şi gruparea CFR Simeria, delegat fiind Petric Vasile.
La Campionatul districtual de fotbal, seria I „Valea Mureşului”, CFR Simeria II a participat cu următorul lot: Marcu Tiberiu, Răduţ Cornel, Radic Iosif, Cîmpean Ioan, Zsigmond Iosif, Pepenar Miron, Pleşa Nicolae, Dan Iulian, Cătană Alexandru, Bozdog Petru, Precup Arcadie, Cherecheş I., Peterfi Alexandru şi Cazan I. Iată şi echipele componente ale acestei serii: CFR Simeria II, IMS Hunedoara II, CSM Deva, Mureşul Deva, CSA Deva, IMS Călan, IMS Cugir II, Astra Orăştie, Victoria Dobra.
În toamna anului 1948, CFR Simeria a avut 39 de fotbalişti, legitimaţi la FRFA, iar asociaţia sportivă 1500 de membri cotizanţi. În acelaşi an, ia fiinţă o secţie moto, pe lângă secţia sportivă, având următorii membri: Metea Traian-preşedinte, Leonovici I., Gyengye Gh., Pantelimon Vasile, Suciu Ioan, Visirin Nicolae, Teodorescu Remus, Legyeny Zoltan, Iordan Bahni, Szentpali Iacob şi Măniuţ Liviu. Participarea la un concurs pe circuit închis, la Deva, s-a soldat cu decesul lui Leonovici Ioan. S-a mai participat la „Cursa păcii”, pe traseul Simeria-Ilia-Simeria, precum şi la mai multe concursuri pe plan local.
În săptămâna prieteniei româno-sovietice şi a aniversării împlinirii a 30 de ani de la înfiinţarea comsomolului, între 1-7 noiembrie s-a organizat un mare cros popular, urmat de concursuri sportive.
1949
1949 este anul în care se dezvoltă sportul de masă, în urma reorganizării OSP. La Simeria, se alege următorul colectiv de conducere: comitet polisportiv: responsabil sportiv-Băgăreanu Ioan, responsabil organizatoric-Simerian Teodor, responsabil tehnic-ing.Olaru Sabin, responsabil presă şi propagandă-Marta Mihai, administrativ-Eşu Ludovic.
Secţiile sportive: fotbal-secretar Crişan A., responsabil tehnic-Petric Vasile; şah: secretar-Gireadă Petru, responsabil tehnic-ing.Vernichescu Iuliu; popice-secretar-Neagu Emil, responsabil tehnic-Lucaci Iosif; tenis de masă-secretar-Giurgiu Vasile, responsabil tehnic-Radic Iosif; atletism: secretar-Szilagyi Francisc, responsabil tehnic-Pasca Oliver; box: secretar-Mureşan Ioan, responsabil tehnic-Muleşiu Ioan; volei: secretar-Simerian Teodor, responsabil tehnic-Sulică Gheorghe; tenis de câmp: secretar-Tumere Nicolae II, responsabil tehnic-ing.Vernichescu Iuliu; lupte greco-romane: secretar-Marta Mihai, responsabil tehnic-Suşabă Traian; turism: secretar-Gyengye Zoltan, responsabil tehnic-dr.Bobamcu I.
La un concurs de popice desfăşurat în 20 martie 1949, la Deva, s-au obţinut următoarele rezultate: CFR Simeria I 1236 lemne – Mureşul II Deva 1205 lemne, CFR Simeria II 1233 lemne – CFR Simeria III 1156 lemne.
Alte meciuri:

  1. 3 aprilie, Cugir: CFR Simeria – UMC Cugir: 4:2
  2. 17 aprilie: CFR Simeria – CSM Orăştie: 3:3
  3. 15 mai: CFR Simeria – Minerul Lupeni: 1:1 (meci amical)

La sărbătorirea împlinirii a 40 de ani de la înfiinţarea echipei de fotbal, la Simeria s-a desfăşurat un meci internaţional, susţinut în compania echipei maghiare SCMAV Macco, meci finalizat cu scor egal, 2:2.
În clasamentul juniorilor districtului „Valea Mureşului”, presa consemnează, în 8 iunie 1949, că echipa CFR Simeria s-a clasat pe primul loc, cu 10 puncte.
În vederea reorganizării tenisului de câmp, s-a decis reamenajarea terenului de tenis, pentru care s-a alocat suma de 130.000 lei.
În toamna anului 1949, echipele de seniori şi juniori participă în campionatul regional, susţinând uzmrătoarele meciuri:

  1. 6 noiembrie: CFR Simeria – Magazinul de stat Hunedoara: 4:0
  2. 13 noiembrie: CFR Simeria – MS Călan: 5:1
  3. 27 noiembrie: CFR Simeria – Mureşul Deva: 2:1

În 1949 se organizează un campionat naţional de popice şi, la etapa I, au participat şi popicarii simerieni, iar şeful echipei CFR Simeria, Lucaci Iosif, participă la concursul regional de la Sibiu.
Începând cu acest an, responsabilş sportiv în cadrul Sindicatului CFR Simeria este ales Simerian Teodor, ajutat de un colectiv de şase persoane. Gruparea sportivă a activat cu următoarele discipline: o echipă în districtul „Valea Mureşului”, două echipe juniori şi două echipe pitici, o echipă atletism cu 16 sportivi, două echipe de box cu 24 de sportivi, o echipă de gimnastică cu 62 sportivi, o echipă de lupte şi haltere cu 12 sportivi, o echipă de schi cu 22 sportivi, două echipe de volei cu 34 sportivi, 8 echipe de şah cu 60 jucători, două echipe popice cu 32 sportivi şi o echipă de handbal cu 29 jucători.
1950
Începând cu anul 1950, activitatea sportivă în România se desfăşoară sub îndrumarea şi controlul Comitetului pentru Cultură Fizică şi Sport de pe lângă Preşedinţia Consiliului de Miniştri, iar pe judeţ se înfiinţează Comitetul Judeţean pentru Cultură Fizică şi Sport. În cadrul complexului sindical din Simeria se constituie gruparea sportivă CFR Simeria, a cărei nouă denumire av fi „Locomotiva CFR Simeria”. Noul comitet de conducere a acesteia este compus din: preşedinte-Siemrian teodor, vicepreşedinte-Marta Mihai, comisia de învăţământ-ing. Olaru sabin, Rădoiu I., Şerban C., Crişan A., Pasca Oliver, comisia administrativă şi construcţii-Mărginean Gh., ing.Vernichescu Iuliu, ing.Circu, Gheorghiu N., Oltean, Gherman R., comisia de propagandă şi agitaţie-Popa P., Costan T., Lucaci I., Lăzărescu I., comisia de turism: Haneş I., Stoica şi Legeny Z., comisia medicală-dr.Oprean Vasile şi Iacob A., casier general-Crişan teofil, secţia tenis-Dicu Silvia, secţia tenis de masă-Stela Vernichescu şi Giurgiu Vasile, secţia volei-Simerian Teodor, Mihăilescu şi Lădar, secţia handbal-Banciu, secţia lupte-Suşabă T., secţia box-Niţă Ştefan şi Şerban Constantin, secţia atletism-Crişan A. şi Pasca O., secţia fotbal-Moldovan Francisc, Petric Vasile, Băgărteanu I., Costa I., secţia şah-Gireadă P. şi Spinean Iosif, secţia popice-Lucaci Iosif şi Doroga N.
La crosul popular de schi au participat 31 de sportivi, astfel:

  1. Băieţi: Sindicatul CFR la 6000 m – 12 concurenţi;

Clasament: 1.Lovasz Ioan 2.Ionescu Ovidiu 3.Crişan Aurel.

  1. Băieţi UTM la 4000 m – 15 concurenţi;

Clasament: 1. Csibi Ludovic 2. Beciu Gh. 3. Marton Gh.

  1. Fete la UTM la 2000 m – 4 concurente

Clasament. 1.Todea Sonea, 2. Bogdan Ana 3. Vlad Minerva.
La campionatul popular de şah au participat 64 de şahişti: faza I tineret-20 UTM-işti; pentru faza II s-au calificat următorii: Spinean Petru, Mihalschi Artur, Vernichescu Iuliu, Pintea Nicolae, Gireadă Petru, Lucaci Ioan, Potopea Ioan, Albon Ioan, Handa Iosif şi Dejan Dumitru.
În anul 1950, echipa de şah a avut câteva confruntări, concursuri la care şahiştii simerieni s-au comportat foarte bine:

  1. la Haţeg – 13 şahişti – au învins cu 6-4; pe primul loc s-a clasat Macarie Emil
  2. la Simeria – şahiştii simerieni i-au învins pe cei din Hunedoara cu 7:5, pe primul loc clasându-se tot Macarie Emil
  3. la Deva – lot de începători – învinşi cu 9:3

În anul 1952, Macarie Emil, şahist militar de această dată, s-a calificat în campionatul pe armată printre fruntaşi, iar un an mai târziu a devenit campion la ediţia a V-a, ocupând locul I cu 17,89 puncte din 20 de concurenţi; în 1954, la ediţia a VI-a, a ocupat locul II din 18 participanţi. Macarie Emil este, în 1956, campion al capitalei, iar în 1958, la ediţia a X-a a campionatului de şah pe armată, a ocupat locul I cu 13 puncte.
Pentru antrenarea tineretului în diferite ramuri sportive, comitetul grupării Locomotiva CFR Simeria organizaeză un colectiv de antrenori: pentru secţia de fotbal – Lovasz Ioan, popice – Lucaci Iosif, lupte – Suşabă Traian, box – Niţă Ştefan, volei – Simerian Teodor, tenis – Dicu Silvia, atletism – Crişan Aurel, instructor arbitru – Şerban Constantin.
La data de 26 februarie 1950, se înfiinţează Complexul GMA de către sportivii din Simeria.
În cadrul campionatului naţional d epopice s-a disputat la Deva, pe arena CFR, meciul retur dintre formaţia locală CFR şi gruparea CFR Simeria, oaspeţii adjudecându-şi victoria cu 5 lemne diferenţă, adică 1537 lemne la 1532.
Campionatul judeţean Hunedoara de fotbal începe la data de 2 aprilie 1950 şi, în prima etapă, la Cugir, Locomotiva CFR Simeria reuşeşte un scor alb 0:0, în faţa echipei Metalul Cugir.  În aceeaşi zi, Asociaţia Sportivă Locomotiva CFR Simeria – secţia de box face o demonstraţie, în cadrul căreia se consemnează întâlnirile:

  1. categoria minimă: Ionescu Dumitru – Drăgan Emilian: meci nul
  2. categoria muscă: Cimpoieş Viorel – Muntean Zaharia: meci nul
  3. categoria cocoşi: Roşianu Nicolae – Marinciuc Gheorghe: meci nul
  4. categoria pană: Stroie Petru – Ciornei Ioan: învingător la puncte Stroie Dumitru
  5. categoria uşoară: Popa Viorel – Suşabă Ioan: meci nul
  6. categoria mijlocie (5 reprize a câte 2 minute): Bozdog Petru – Ionescu Ovidiu: învingător la puncte Ionescu Ovidiu
  7. categoria semimijlocie (6 reprize a câte 3 minute): Teleman Dumitru – Florea Nicolae: meci nul

În ziua de 14 mai 1950, în cadrul campionatului judeţean se dispută la Simeria, între Locomotiva CFR Simeria şi Metalul Ghelar un interesant meci de fotbal, câştigat de gazde.
În acest an, campionatul judeţean de fotbal organizează meciuri între următoarele echipe: Metalul Ghelar, Locomotiva CFR Simeria, Metalul Hunedoara, Metalul Cugir, Metalul Crişcior, Constructorul Deva, ASA Armata Deva, Dinamo Orăştie.
În urma împărţirii administrativ-economice a ţării pe regiuni şi raioane, activitatea sportivă se reorganizează corespunzător, înfiinţându-se CCFS pe raioane, subordonate Comitetului de Cultură Fizică şi Sport Regional. Gruparea sportivă CFR Simeria îşi desfăşoară activitatea în cadrul raionului Hunedoara.
1951
Anul 1951 este primul an în care se dispută campionatul regional de fotbal în noua formulă administrativ-economică. Este angajat ca antrenor Sanislau Ioan, pentru antrenarea următorului lot: Visirin Nicolae, Suciu Iuliu, Bera C., Petre I., Varga L., Lovasz I., Radic I., Moldovan R., Zsigmond I., Bretoi Dumitru, Găman N., Bretoi Victor, Urecheatu Toma, Pandrea R., Töröcsik, Coşeriu, Marian, Bundik, Horvath, Igelsky, Peterfy A., Jegălie. În acest an, echipa de fotbal Locomotiva CFR Simeria s-a clasat a doua pe regiune.
Secţia de şah organizează, la Clubul Muncitoresc din localitate, un concurs pentru clasificare, la care au participat 20 de jucători. Cei care au obţinut 50% din puncte au primit din partea CCFS Raion Hunedoara carnete de clasificare categoria a III-a: ing.Vernichescu Iuliu, Gireadă Petru, Mihalschi Artur, Spinean Petru, Drăgan Emilian, Crijanovschi Anton, Laşiţă Simion, Mihail Ioan, Teodoraşcu Mircea, Spinean Iosif, Potopea Ioan.
1952
Începând cu acest an, se organizează cercuri sportive, pe secţii şi unităţi ale Atelierelor CFR Simeria: secţia I locomotive, secţia a II-a vagoane, secţia a III-a mecanică, secţia a IV-a magazie inventar, transporturi şi materiale, secţia a V-a mecanic şef şi receopţie, secţia exploatare, personal, resort financiar, Depou, districtul L8 Simeria, secţia TC şi sectoarele, SEF, staţia Călători, PTT şi revizie, secţia triaj, revizie, districtul L9, secţia GIB, spital şi circumscripţii sanitare, şcoala elevi meseriaşi, revizie vagoane, sector TC Arad, contabilitate materiale şi recepţie, banca RPR, cantină, magazine de stat, alimentara, comcar, panificaţie, şcoala elementară şi sfatul popular, cooperativa „Vasile Roaită”, cooperativa „Munca colectivă”.
Meciuri jucate:

  1. 4 mai: Locomotiva CFR Simeria – Flacăra Aninoasa: 6:0
  2. 18 mai: Locomotiva CFR Simeria – Metalul Orăştie: 2:0
  3. 1 iunie, Hunedoara: Locomotiva CFR Simeria – Metalul Hunedoara: 2:1
  4. 15 iunie, Cugir: Locomotiva CFR Simeria – Metalul Cugir: 3:0

În 11 iunie, pe terenul din Simeria s-au disputat următoarele meciuri de handbal, pentru Cupa RPR:
Progresul Deva – Flamura Roşie Orăştie: 15:4
Locomotiva Alba Iulia – DGSM Petroşani: 5:11
Locomotiva Alba Iulia – Rezervele Muncii Hunedoara: 7:6
În finală s-au întâlnit echipele DGSM Petroşani cu Progresul Deva: 12:7.
În data de 6 iulie, un incendiu distruge tribuna până la temelie, cauzând pagube în valoare de 500 mii lei, conform evaluărilor făcute de către o comisie formată din organele sindicale, miliţie, secţia GIB 4 Simeria, comitet de linie şi secţia politică CFR Simeria. În toamna aceluiaşi an, încep lucrările de refacere a tribunei.
La fotbal, în cadrul Cupei RPR, s-au întâlnit echipele Metalul Hunedoara şi Locomotiva CFR Simeria, câştigat cu 3:2 de către hunedoreni.
În anul 1952 s-a folosit următorul lot: Jăgălie, Visirin, Pleşa N., Peterfy, Tinică, Bera C., Coşeriu, Urecheatu, Găman N., Popescu, Moldovan R., Aslan, Blaga, Bundik, Töröcsik, Turcu, Necesin, Kürty.
1953
În acest an, gruparea Locomotiva CFR Simeria dispută jocurile de fotbal în cadrul regiunii Hunedoara seria a II-a.
Meciuri:
29 martie: Locomotiva CFR Simeria – Spartak Alba Iulia: 2:0
30 august: Locomotiva CFR Simeria – Minerul Aninoasa: 3:0
13 septembrie: Şantierul Petroşani – Locomotiva CFR Simeria: 2:0
20 septembrie: Locomotiva CFR Simeria – Oţelul II Hunedoara: 4:0
În clasamentul campionatului regional de fotbal, seria a II-a, după etapa a XVI-a, Locomotiva CFR Simeria se clasează pe primul loc, cu 26 puncte.
Lotul folosit în acest an a fost: Tivică, Peterfy, Visirin, Bera, Urecheatu, Töröcsik, Georgescu, Chifor, Blaga, Salam, Coşeriu, Turcu, Aslan, Necesin.
În acest an, ziarul „Drumul Socialismului” organizează competiţia „Cupa Drumul Socialismului”, la diferite discipline sportive. La concursul de şah, echipa Locomotiva CFR Simeria a luat locul I pe raion, cu drept de participare la faza regională. În faza regională, desfăşurată la Alba Iulia, echipa simeriană este eliminată în primul joc de echipa oraşului Deva. Lotul simerienilor: Petru Gireadă, Ladislau Furca, Petru Spinean, Artur Mihalschi, Anton Crijanovschi, Ioan Potopea.
1954
25 aprilie: Locomotiva CFR Simeria – Metalul Cugir: 0:1
9 mai: Locomotiva CFR Simeria – Dinamo Orăştie: 1:1
16 mai: Metalul Brad – Locomotiva CFR Simeria: 1:1
23 mai: Locomotiva CFR Simeria – Metalul Zlatna: 2:0
30 mai: Locomotiva CFR Simeria – Flacăra Roşie Lupeni: 2:0
6 iunie: Avântul Sebeş – Locomotiva CFR Simeria: 3:0
13 iunie: Locomotiva CFR Simeria – Metalul Ghelar: 2:1
27 iunie: Progresul Deva – Locomotiva CFR Simeria: 7:0
În clasament, Locomotiva CFR Simeria s-a situat pe ultimul loc, cu doar 6 puncte.
În retur, Locomotiva CFR Simeria dispută următoarele meciuri:
Locomotiva CFR Simeria – Flacăra Roşie Lupeni: 2:0
Locomotiva CFR Simeria – Minerul Petrila: 3:0
Locomotiva CFR Simeria – Progresul Deva: 1:2
În clasament, Locomotiva CFR Simeria a ocupat locul 8, cu 20 de puncte.
Lotul întrebuinţat: Stroie, Serie, Szabo, Kürty, Pakay, Töröcsik, Bera, Găman, Herişan, Gorgan, Toth, Stănescu, Meteşan, Dincă, Dondera, Milea, Necesin; antrenor Negru.
În acest an, echipa de şah a susţinut acasă un meci cu Petrila şi a câştigat cu rezultatul de 7½ la 5½, iar în deplasare la Petrila după consumarea celor două partide pe echipe simerienii câştigă cu 15-9. Au participat următorii şahişti: ing. Iuliu Vernichescu, ing. Olaru Sabin, Gireadă P., Mihalschi Artur, Furca Ladislau, Spinean Iosif, Spinean P., Crijanovschi A., Mihail I., Laşiţă S., Turcinschi N. şi Potopea I.
De asemenea, echipa de tenis de câmp participă la concursul regional unde Sziebig Gheorghe câştigă premiul III la simplu bărbaţi.

1955
Şi în acest an, gruparea Locomotiva CFR Simeria continuă să-şi desfăşoare activitatea tot în cadrul regiunii şi, după etapa a XXII-a (primăvara), clasamentul campionatului regional găseşte Locomotiva CFR Simeria pe locul II, cu 18 puncte. În toamnă, Locomotiva CFR Simeria se clasează tot pe locul II, cu 37 de puncte.
Lotul folosit: Jăgălie, Töröcsik, Herişan, Kürty, Meteşan, Milea, Gorgan, Dondera, Topîrcean, Toth, Dincă, Pakay, Boghy, Necesin, Ciocan, Lazăr; antrenor Tako.
1956
În anul 1956, Locomotiva CFR Simeria promovează în Divizia C, seria a IV-a. Clasamentul final al acestei ediţii a V-a situează Locomotiva CFR Simeria pe ultimul loc, cu 14 puncte.
Promovarea nu a satisfăcut pretenţiile suporterilor, căci după doar un an echipa a retrogradat, trebuind să depună eforturi pentru a promova din nou în Divizia C. Iată câteva dintre meciurile disputate de Locomotiva CFR Simeria ca divizionară C:
4 martie: Locomotiva CFR Simeria – Metalul Hunedoara: 1:5
18 aprilie: Constructorul Arad – Locomotiva CFR Simeria: 1:1
6 mai: Locomotiva CFR Simeria – Energia Oţelul Roşu: 3:4
20 mai: Locomotiva CFR Simeria – Flacăra Roşie 7 Noiembrie Arad: 2:4
27 mai: Locomotiva CFR Simeria – Metalul Arad: 2:3
3 iunie: Locomotiva CFR Simeria – Progresul Timişoara: 2:0
10 iunie: Ştiinţa Craiova – Locomotiva CFR Simeria: 1:0
17 iunie, „Cupa RPR”: Locomotiva CFR Simeria – Progresul Brad: 1:0
2 august: Locomotiva CFR Simeria (echipa din urmă cu 10 ani) – CS Armata Bucureşti: 10:3
19 august: Locomotiva CFR Simeria – Energia Constructorul Craiova: 0:2
Tot în acest, sub patronajul ICL Simeria se înfiinţează echipa de fotbal Locomotiva II, având ca responsabil pe Suciu Iuliu, iar antrenor pe Simerian Teodor. Această echipă a avut următorul lot: Corneliu Stârcescu, Rusu T. – portari, Bertoi R. şi Săbău A. – fundaşi, Bozero, Cănija E., Piscoi I. – mijlocaşi, Pîrvu D., Pleşa N., Bretoi D., Irinca N., Todeasă A., Mercea Iosif, Răducan D. – înaintaşi, Pop Titus şi Băcăinţan. De remarcat că această echipă a avut rezultate foarte bune, fiind fruntaşă în clasamentul de fotbal raional Hunedoara.
La începutul anului 1956, în perioada 7-19 februarie, la cabana Straja din munţii Vulcan, s-a orgnaizat campionatul şcolar de schi, faza regională, la care au participat 80 de sportivi. Campionatul a fost câştigat de Igelschi Eugen din Simeria, astfel: slalom – 52 sec. 6/10; coborâre – 23 sec.
De asemenea, la 1 iulie, sportivii simerieni au participat şi la campionatul regional de tenis de câmp, organizat la Petroşani. Partida dintre Minerul E Petroşani şi Locomotiva CFR Simeria a fost câştigată de gazde cu 10:1, echipa din Petroşani fiind declarată campioană regională pe anul 1956.
1957
În urma retrogradării, echipa Locomotiva CFR Simeria activează în regiune, sub denumirea de Asociaţia Sportivă CFR Simeria. În campionatul regional ediţia 1957-1958, echipa simeriană s-a clasat pe primul loc, cu 37 de puncte.
Lotul folosit: Găman N., Petre, Peterfi A., Bretoi D., Töröcsik, Toth, Crăciuneac, Dumitreasă, Rusu, Baciu, Ighelschi, Horvath, Topîrceanu, Purdea, Herişan, Marian, Georgescu.
1958-1959
În acest an se înfiinţează, la nivel naţional, Uniunea pentru Cultură şi Sport, în cadrul căreia îşi desfăşoară activitatea şi Federaţia Română de Fotbal, precum şi celelalte federaţii pe discipline sportive. În urma acestei transformări, se desfiinţează competiţia Divizia C la fotbal, iar din toamna anului 1959 activitatea fotbalistică a echipei CFR Simeria se desfăşoară în regiune.
În ediţia 1958-1959 a campionatului regional, echipa CFR Simeria activează în categoria Diviziei C seria 6, ocupând locul 6 (din 10), cu 17 puncte.
Meciuri susţinute în retur (1959):
3 mai: CFR Simeria – Flacăra Târgu Jiu: 1:0
17 mai: CFR Simeria – Metalul Bocşa Română: 1:0
24 mai: Aurul Brad – CFR Simeria: 2:1
31 mai: CFR Simeria – UMC Cugir: 4:1
Lotul folosit: Stoian, Toth, Crăciuneac, Horvath, Găman, Purdea, Bretoi D., Capră N., Töröcsik, Rusu, Ighelschi, Baciu, Petre, Topîrceanu, Marian, Herişan, Dumitreasă.
Juniorii CFR Simeria au luat parte, în ediţia 1958-1959, la competiţia regională Hunedoara, care s-a desfăşurat în trei serii, echipa simeriană făcând parte din seria I. Iată câteva rezultate din retur (1959):
19 aprilie: CFR Simeria – Jiul Petroşani: 1:2
26 aprilie: CFR Simeria – Minerul Lupeni: 2:1
3 mai: Aurul Brad – CFR Simeria: 6:0
10 mai: CFR Simeria – Corvin Hunedoara: 0:8
17 mai: CFR Simeria – UMC Cugir: 1:1
Meciuri susţinute în tur (1959-1960):
30 august: CFR Simeria – Minerul Petrila: 7:0
6 septembrie: Victoria Călan – CFR Simeria: 3:1
13 septembrie: Minerul Ghelari – CFR Simeria: 1:1
20 septembrie: CFR Simeria – Corvinul II Hunedoara: 5:3
27 septembrie: Dinamo Orăştie – CFR Simeria: 0:2
4 octombrie: CFR Simeria – Minerul Aninoasa: 1:0
11 octombrie: Şantierul Hunedoara – CFR Simeria: 2:1
25 octombrie: Minerul Vulcan – CFR Simeria: 2:0
8 noiembrie: Victoria Haţeg – CFR Simeria: 1:1
15 noiembrie: CFR Simeria – Dacia Orăştie: 2:1
În clasamentul seriei I (tur) al ediţiei 1959-1960, CFR Simeria se clasează pe locul II, cu 15 puncte.
Lotul folosit: Toth, Capră N., Stoian, Crăciuneac, Horvath, Găman, Bretoi D., Petrescu, Töröcsik, Ioviţă, Govăjdean, Popovici I., Başchir, Pop, Dumitreasă, Topîrceanu, Rusu, Ighelschi. Antrenor: Adam Pop.

În ediţia 1959-1960, juniorii activează în seria a II-a (din 4). Iată câteva rezultate din tur (1959):
30 iulie: CFR Simeria – Minerul Petrila: 8:2
6 septembrie: CFR Simeria – Victoria Călan: 0:3
1960
În cadrul returului, consemnăm câteva meciuri ale seniorilor din primăvara anului 1960:
27 martie: Minerul Petrila – CFR Simeria: 2:0
3 aprilie: CFR Simeria – Victoria Călan: 2:2
10 aprilie: CFR Simeria – Minerul Ghelari: 6:0
24 aprilie: CFR Simeria – Dinamo Orăştie: 3:0
1 mai: Minerul Aninoasa – CFR Simeria: 4:0
8 mai: CFR Simeria – Şantierul Hunedoara: 0:0
22 mai: CFR Simeria – Minerul Vulcan: 1:0
29 mai: CFR Simeria – Victoria Haţeg: 3:0
5 iunie: Dacia Orăştie – CFR Simeria: 2:1
12 iunie: Parângul Lonea – CFR Simeria: 6:0
În clasamentul returului campionatului regional seria I, CFR Simeria a ocupat locul 5 (din 10), cu 28 puncte.
Iată şi câteva rezultate din retur ale echipei de juniori (1960):
3 aprilie: CFR Simeria – Victoria Călan: 2:1
10 aprilie: CFR Simeria – Minerul Ghelari: 1:0
21 aprilie: Dacia Orăştie – CFR Simeria: 0:3
8 mai: CFR Simeria – Victoria Haţeg: 3:0
Din iniţiativa Uniunii Sindicatelor CFR, în vara anului 1960, în cinstea zilei de 23 august, s-a organizat la Simeria, în 21 august, un concurs de popice, sub genericul „Cupa Eliberării”. Rezultatul acestui concurs s-a prezentat după cum urmează: 1 – Victoria Călan, 2 – CFR Simeria, 3 – Minerul Teliuc. În lansarea loviturilor de 25 bile în plin şi 25 izolat, simerienii nu s-au calificat.
În vederea pregătirii pentru campionatul regional, CFR Simeria susţine un meci amical cu Aurul Brad în ziua de 23 august, încheiat cu scorul de 6:3 în favoarea simerienilor.
Turul campionatului regional seria I, din toamna anului 1960, ediţia 1960-1961, găseşte echipa CFR Simeria pe locul 8 (din11) cu 8 puncte.
În clasamentul campionatului de juniori, seria I tur, CFR Simeria se clasează pe locul II, cu 19 puncte.
În acest campionat, comportarea simerienilor nu a fost conform aşteptărilor, astfel că la finalul competiţiei, clasamentul seriei I găseşte echipa simeriană pe locul 8 (din 9), cu 13 puncte.
Lotul folosit: Bob, Dumitreasă, Capră, Igelschi, Crăciuneac, Demenciuc, Pleian, Toth, Horvath, Gorgan, Ioviţă, Govîjdean, Popovici, Başchir, Pop.
În clasamentul turului, categoria I, CFR Simeria ocupă locul 12, cu 6 puncte.
Clasamentul returului campionatului regional categoria I 1961-1962, CFR Simeria ocupă locul 11, cu 19 puncte. Lotul folosit în acest campionat: Bob, Capră, Toth, Horvath, Stoian, Pleian, Videlman, Prisecaru, Crăciuneac, Olteanu, Bretoi N., Sima, Dumitreasă, Demenciuc, Purdea.
1962
În toamna anului 1962, CFR Simeria îşi începe activitatea în cadrul aceluiaşi campionat regional, categoria I, ediţia 1962-1963, în compania a 16 echipe. Iată câteva meciuri susţinute în tur:
23 septembrie: CFR Simeria – Minerul Ghelari: 3:0
21 octombrie: Minerul Deva – CFR Simeria: 4:1
28 octombrie: CFR Simeria – CFR Teiuş: 2:0
4 noiembrie: CFR Simeria – Dacia Orăştie: 1:4
11 noiembrie: CFR Simeria – Retezatul Haţeg: 6:0
17 noiembrie: Constructorul Hunedoara – CFR Simeria: 0:3
În această toamnă, CFR Simeria se clasează în această toamnă (tur) pe locul 2 (din 16), cu 12 puncte, urmând ca în primăvara anului 1963 (retur) să se claseze pe locul 10 (din 16), cu 27 puncte.
Lotul folosit: Bob, Purdea, Capră, Crăciuneac, Sima, Toth, Bretoi, Wolf, Prisecaru, Pleian, Videlman, Dumitreasă, Cohuţ, Săndoiu, Sluşariuc.
1963
În anul 1963 s-a desfăşurat un meci interesant, sub genericul „Meciul veteranilor”, pe stadionul Cetate din Deva, între echipele foştilor divizionari din Deva şi Simeria. În ciuda faptului că majoritatea jucătorilor au întrerupt de mulţi ani activitatea fotbalistică, execuţiile tehnice, cu pase precise, finalizate cu şuturi puternice la poartă, care au dus la crearea unor faze spectaculoase. În cele 90 de minute de joc s-au marcat 6 goluri, iar majoritatea şuturilor au fost expediate pe spaţiul porţii, meciul fiind de o calitate superioară multor meciuri din campionatul regional.