Începând cu anul 2019, Federație Română de Fotbal a demarat procesul de clasificare a academiilor de copii și juniori, clasificare care are rolul de a scoate în evidență infrastructura de pregătire a cluburilor, staff-ul tehnic, și rezultatele competiționale în proiectul fiecărui club.

Cele 7 domenii și ponderea lor la total (100%), unde fiecare academie poate obține maximum 100 de puncte:

  1. STRATEGIE ȘI FILOZOFIE 10,6 %
  2. ECHIPE ȘI JUCĂTORI 12,1%
  3. STAFF TEHNIC 19,4%
  4. STAFF SUPORT   6,8%
  5. ANTRENAMENTE ȘI MECIURI   9,7%
  6. INFRASTRUCTURĂ ȘI FACILITĂȚI 20,8%
  7. REZULTATE 20,6%

Despre clasificarea academiilor

Pentru Federația Română de Fotbal, dezvoltarea fotbalului la nivel de copii și juniori prin îmbunătățirea activității academiilor și creșterea standardului competițiilor reprezintă un obiectiv strategic. Investirea în centre de copii și juniori oferă oportunitatea ideală pentru descoperirea tinerelor talent care, integrate în sistemul competițional adecvat, contribuie direct la dezvoltarea fenomenului fotbalistic și oferă rezultatele sportive ale echipelor naționale pe care le doresc toți românii.

Clasificarea introdusă în fotbalul juvenil românesc se bazează pe criterii clare, evaluate pe o scară de la 1 la 4, și va duce atât la dezvoltarea pepinierelor fotbalistice, conferindu-le acestora reputația necesară pentru noi surse de finanțare, cât și la lărgirea bazinului de selecție în cadrul comunităților, fixând premisele performanței pe termen lung.

Mulțumim domnului primar Emil Ioan Rîșteiu, Primăriei orașului Simeria, Consiliului Local al orașului Simeria, sponsorilor, părinților, sportivilor, staff-ului tehnic și staff-ului administrativ al clubului, care prin susținere, seriozitate și muncă au făcut posibil ca C.S. CFR Simeria pentru al doilea an consecutiv să fie evaluat ca cel mai bun club cu activitate de copii și juniori din județul Hunedoara.

Postari recente